۲۶ مرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۲۲

عضو کمیسیون آموزش عنوان کرد:

رشد شاخص تعداد دانشجو در کشور

رشد شاخص تعداد دانشجو در کشور

نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به افزایش پذیرش تعداد دانشجویان کشور در چهار سال اخیر گفت: جمعیت دانشجویی کشور اکنون 5/3 میلیون نفر است که بر این اساس شاخص دانشجو به بیش از پنج هزار نفر در صد هزار نفر می رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدحسین دوگانی با اعلام اینکه عملکرد وزارت علوم در دولت نهم قابل توجه بوده است، یادآور شد: وزارت علوم در دولت نهم در تمامی شاخصهای آموزش عالی از قبیل افزایش پذیرش دانشجو، اصلاح هرم هیئت علمی دانشگاهها، افزایش بودجه دانشگاهها، مقالات ISI، افزایش تعداد دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و موارد مشابه پیشرفتی جهشی نسبت به دوره‌های گذشته داشته است.

وی همچنین در خصوص افزایش پذیرش تعداد دانشجویان کشور گفت: در دولت نهم تعداد کل دانشجویان از دو میلیون و 117 هزار و 471 نفر در سال 83 و به سه میلیون و 581 هزار و 70 نفر در سال 87 افزایش یافته و براین اساس، جمعیت دانشجویی در حال حاضر در حدود 5/3 میلیون نفر است که با لحاظ کردن این رقم، شاخص دانشجو در صد هزار نفر به بیش از 5000 نفر خواهد رسید.

دوگانی با اشاره به افزایش پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی گفت: در مجموع ظرفیت این سه مقطع از 687 هزار و 500 نفر در سال 83 به یک میلیون و 502 هزار نفر در سال 88 افزایش یافته است. با توجه به اینکه کل داوطلبان ورود به آموزش عالی یک میلیون و 250 هزار نفر است، برای اولین بار ظرفیت پذیرش دانشجو از تعداد داوطلبان بیشتر است و امکان قبولی برای تمام داوطلبان وجود دارد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای مجلس اسلامی گفت: بر اساس آمار موجود تعداد کل مراکز آموزش عالی از 1300 مرکز در سال 83 به دو هزار و 158 مرکز در سال 87 رسیده است که این آمار نشان دهنده رشد بالای 60 درصدی تعداد مراکز آموزش عالی کشور از سال 83 تا‌کنون است.

وی اضافه کرد: تعداد کل اعضای هیئت علمی از 10 هزار و 660 نفر در سال 70 به 13 هزار و 750 نفر در سال 83 و 18 هزار و 219 نفر در سال 87 رسیده که سال 83، 42 هزار و 625 نفر و سال 87، 63 هزار و 289 نفر بوده‌اند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خبری که بر روی سایت وزارت علوم درج شده است در خصوص اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی وزارت علوم اظهار داشت: اعتبارات هزینه ای وزارت علوم و دانشگاههای وابسته در پنج سال اخیر بالغ بر 197 درصد و به عبارت دیگر معادل 97/2 برابر رشد داشته است.

وی گفت: پرتاب اولین محموله کاوشگر به فضا، طراحی و ساخت تجهیزات و سامانه‌های پیشرفته دفاعی از جمله سامانه‌های راداری و موشکی بخشی از موفقیت های حوزه فناوری های پیشرفته بوده است.

کد خبر 931376

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha