۲۷ مرداد ۱۳۸۸، ۸:۴۱

در کهگیلویه و بویراحمد؛

قصه حریق جنگلها ادامه دارد/ شاخ و برگ درختان ابزار اطفای حریق!

قصه حریق جنگلها ادامه دارد/ شاخ و برگ درختان ابزار اطفای حریق!

یاسوج - خبرگزاری مهر: سریال آتش سوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد ادامه دارد و این بارنوبت به جنگلهای بخش"کبکیان"و"سراوبید" رسید تا نیروهای اطفای حریق چون گذشته با شاخ و برگ درختان آتش را خاموش کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در یاسوج، عصر دوشنبه 20 هکتار از اراضی و جنگلهای انبوه بخش کبکیان، از توابع شهرستان دنا در آتش سوخت و این آتش سوزی شامگاه به وسیله نیروهای مردمی، یگان حفاظت منابع طبیعی و آتش نشانی خاموش شد.

مسئول یگان حفاظت از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج گفت: آتش سوزی امروز در نزدیکی روستای نقاره خانه از بخش "کبکیان" شهرستان دنا اتفاق افتاد و بلافاصله نیروهای این یگان به منطقه اعزام شدند و آتش را مهار کردند.

رحمت الله دین پرور افزود: در این حادثه زمینهای زراعی و بخشی از جنگلهای نزدیک به این اراضی طعمه حریق شدند اما آسیبی به مراتع منطقه وارد نیامد.

وی بیان کرد: این استان بیشترین سرانه جنگل را در کشور دارد که لازم است در جهت حفاظت از این منابع خدادادی اقداماتی اساسی صورت گیرد.

از وسایل اولیه اطفای حریق محروم هستیم

دین پرور تصریح کرد: یگان حفاظت این استان از ابتدایی ترین امکانات اطفای حریق محروم است و هیچ گونه ابزار و امکاناتی در این خصوص ندارد و پرسنل حفاظت از جنگلهای استان با شاخ و برگ درختان اقدام به مهار و اطفای حریق می کنند.

وی گفت: تنها ابزار ما چند اره دستی کوچک است و به دلیل کمبود اعتبار قادر به خرید امکانات مدرن و پیشرفته نیستیم.

دین پرور بیان داشت: نیروهای ما حتی از امکانات ابتدایی ایمنی شخصی شامل لباس، کلاه، کفش و دستکش مخصوص جهت اطفای حریق برخوردار نیستند و بر این اساس گاهی مواقع خود دچار سوختگی می شوند و یا لباسهای شخصی آنها آسیب می بیند.

وی یادآور شد: همچنین در سال گذشته و در جریان مهارآتش سوزی جنگل های کوه "گوهر"، دو تن از پرسنل ما از کوه پرت شدند و شدیدا آسیب دیدند و حتی چند نفر از پرسنل در جریان اطفای حریق دچار عقرب زدگی شدند.

دین پرور اظهار داشت: تعداد نیروهای ما در استان 45 نفر است که به هیچ وجه جوابگوی عملیاتهای گسترده نمی باشد و بر این اساس در هنگام آتش سوزی جنگل ها و مراتع استان از پرسنل ستادی، نیروهای مردمی و بسیج و سایر دستگاهها استفاده می کنیم.

وی بیشترین علت آتش سوزی ها در این استان را سهل انگاری گردشگران، چوپانان و کشاورزان و در برخی موارد عمدی عنوان کرد و گفت: امسال یک مورد آتش سوزی عمدی نیز در منطقه "تل گاه" به وقوع پیوست که فرد خاطی دستگیر و به دستگاه قضایی معرفی شد.

18 مورد آتش سوزی منابع طبیعی ظرف یک ماه گذشته

مدیرعامل سازمان آتش نشانی یاسوج نیز گفت: طی یک ماه گذشته 18 مورد آتش سوزی منابع طبیعی، 10مورد مزارع و 13مورد آتش سوزی باغات در شهرستان بویراحمد به آتش نشانی یاسوج گزارش شده و نیروهای این سازمان اقدام به اطفای آنها کرده اند.

امیریان در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج، افزود: امروز نیز در پی آتش سوزی در منطقه "بنسنجان" در نزدیکی شهر یاسوج، چهار هکتار از باغات این منطقه در آتش سوخت.

وی بیان کرد: همچنین عصر روز گذشته در آتش سوزی دیگری در مزارع منطقه "سراوبید" به علت اینکه مزارع این منطقه در بین درختان جنگلی قرار دارد، چندین اصله درخت طعمه حریق شد.

اما آیا اطفای حریق در منابع طبیعی جزء وظایف سازمان آتش نشانی است؟

امیریان در این خصوص گفت: از نظر قانونی و طبق اساسنامه، اطفای حریق در محدوده شهر جزء وظایف این سازمان است و حتی امکانات اطفای حریق ما مخصوص شهر است اما به این دلیل که احساس می کنیم جنگل سرمایه ملی است و باید از نابودی این سرمایه جلوگیری کنیم، پس از اطلاع، نیروهای ما فورا به محل حادثه اعزام می شوند.

وی بیان داشت: تا جایی که امکان اطفای حریق توسط ماشینهای آتش نشانی وجود داشته باشد، اقدام به مهار آتش می کنیم و در صورت صعب العبور بودن به نیروهای منابع طبیعی و نیروهای مردمی اطلاع می دهیم.

امیریان تصریح کرد: اطفای حریق در جنگلها به نیروهای آموزش دیده و دستگاهها و وسایل مخصوصی نیاز دارد که در این استان موجود نیست.

وی اظهار داشت: در همه جای جهان بخش زیادی از اطفای حریق جنگلها از طریق هوا و با هلیکوپتر و هواپیما انجام می شود.

این مسئول گفت: در تمام جهان میلیاردها تومان هزینه می کنند تا چنین پوشش جنگلی داشته باشند اما به نظر می رسد حساسیت ها نسبت به صیانت از این سرمایه عظیم در این استان کم است.

وی افزود: شهر یاسوج اگر پایتخت طبیعت ایران نام گرفته به دلیل همین جنگلها و مراتع چشم نواز است و در صورتی که این منابع را از دست بدهیم دیگر چیزی نداریم.

امیریان یادآور شد: لازم است علاوه بر تهیه تجهیزات پیشرفته اطفای حریق جنگل در استان، به فرهنگ سازی در خصوص صیانت از این سرمایه ملی نیز پرداخت.

جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد هشت درصد سهم جنگلهای کشور و 20 درصد از جنگلهای حوزه زاگرس را به خود اختصاص می دهند و سرانه جنگل در این استان 1.7 هکتار است که می توان گفت سرانه جنگل در کهگیلویه و بویراحمد 8.5برابر کشور و 2.1 برابر دنیاست.

جنگلها و مراتع سرمایه های بزرگ هر کشوری هستند که برای صیانت از آنها نیاز به عزم و اراده همگانی است و در این خصوص وظیفه سازمان حفاظت از جنگلها و مراتع کشور که متولی این امر در کشور است، مهمتر و حساس تر است.

در صورتی که حراست و حفاظت از یک میلیون هکتار از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد نیز از وظایف این سازمان است، لازم است اعتباری خاص به صیانت از این سرمایه خدادادی که از گذشتگان به ما رسیده و باید به آیندگانش بسپاریم، اختصاص دهد.

شاید عدم صیانت ما از این امانت سبز و میراث کهن، ما را به نفرین ابدی آیندگان و آه تاریخ دچار کند.

کد خبر 931525

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha