به گزارش خبرگزاری مهر، تغییرات آب و هوایی و افزایش آلودگی در دریاهای دنیا موجب شده است که مرجانها به شدت در معرض خطر نابودی قرار گیرند.
به همین منظور محققان مرکز تحقیقات دریایی مالدیو سیستمی را ابداع کردند که می تواند به عنوان راه حل مناسبی در نجات مرجانها مورد استفاده قرار گیرد.
این سیستم شامل قفسهای فولادی بسیار بزرگی است که از میان آنها یک جریان الکتریکی با ولتاژ پایین عبور می کند.
به گفته این محققان، مرجانها به سرعت روی این قفسهای فولادی زیردریایی رشد کردند. این دانشمندان امیدوارند این ساختارها بتوانند در احیای بخشهایی از سدهای مرجانی که در معرض بیشترین خطر نابودی قرار دارند کمک کنند.
عمر سدهای مرجانی برابر با یک چهارم زندگی است اما سطوح فعلی دی اکسید کربن در دریا موجب شده است که این سدها به شدت در معرض انقراض قرار گیرند.
براساس گزارش روزنامه گاردین، این تیم تحقیقاتی در آبهای عمیق جزیره "وابینفارو" در مالدیو یک قفس بزرگ فولادی 12 متری را که دو تن وزن دارد قرار دادند. این قفس از طریق کابلهایی به جریان برق ولتاژ پایین متصل است.
برق یک واکنش شیمیایی را آغاز می کند. این واکنش کربنات کلسیم آب دریا را به روی این ساختار فولادی منتقل می کند و موجب می شود که مرجانها به سرعت از این کلسیم برای ساخت پوسته ها و کلونیهای خود استفاده کنند.
نظر شما