به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالح آبادی با بیان اینکه کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی در شرف تاسیس است، گفت: اساسنامه این شرکتها هم اکنون به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شده که پس از بررسی و تصویب در سازمان امکان راهاندازی کانون فراهم میشود.
وی در خصوص تعداد اعضای این کانون گفت: 30 شرکت سرمایهگذاری استانی، اعضای کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی هستند که پس از انحلال کارگزاری سهام عدالت، سهام عدالت استانها در اختیار آنها قرار میگیرد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص تایید صلاحیت مدیران شرکتهای سرمایهگذاری استانی ابراز داشت: تاکنون همه شرکتهای سرمایهگذاری استانی شکل گرفته و برخی از این مدیران این شرکتها به سازمان معرفی شدهاند، اما هنوز به تایید سازمان نرسیدهاند.
وی با بیان اینکه طی زمان فرایند تطبیق شرکتهای سرمایهگذاری استانی با قانون بازار اوراق بهادار انجام خواهد شد، گفت: کارگزاری سهام عدالت بر اساس آییننامهای که در شورای عالی اصل 44 به تصویب رسیده است، ظرف مدت مشخصی منحل خواهد شد.
صالحآبادی در خصوص مزایای وجود کانون در بازار سهام، تاکید کرد: یکی از مزایای وجود کانون، ایجاد هماهنگی میان شرکتهای سرمایهگذاری استانی است، به طوری که این شرکتها، سهام دار شرکتهای بزرگ بورسی هستند و این کانون نقش هماهنگی بین شرکتهای سرمایهگذاری استانی را ایفا میکند تا بتوانند از حق رای خود در مجامع شرکتها، به نحو مطلوبی استفاده کنند، زیرا ممکن است هر کدام از شرکتهای سرمایهگذاری استانی درصد اندکی از سهام را در اختیار خود داشته باشند.
وی افزود: به علاوه کانون واسط بین سازمان بورس و شرکتهای سرمایهگذاری استانی است و مقررات سازمان بورس را به آنها آموزش میدهد.
رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه کانون میتواند اقساطی را که شرکتهای سرمایهگذاری استانی بابت دریافت سهام شرکتهای مختلف به دولت بدهکارند، وصول کرده و به دولت بپردازد، گفت: در حقیقت کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی، حلقه اتصال سازمان بورس و اوراق بهادار با شرکتهای سرمایهگذاری استانی خواهند بود که تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار، فرایند تطبیق این شرکتها با قانون بازار اوراق بهادار را تسهیل میکند.
وی در پاسخ به این مطلب که بحث واگذاری بیمه البرز تا پایان تابستان امسال مطرح شده است، ابراز داشت: به منظور واگذاری شرکتهای مشمول اصل 44، بر اساس دستورالعمل پذیرش، در هیات پذیرش تصمیمگیری میشود و پس از آن، واگذاری سهام شرکت مذکور، برای شرکت بورس لازم الاجرا می شود، اما تا این لحظه درخواستی برای واگذاری سهام شرکت های بیمه به بورس ارایه نشده است.
وی در خصوص علت عدم انتشار اوراق رهنی در بورس اوراق بهادار گفت: بر اساس ماده 9 مقررات احتیاطی بانک مرکزی، به منظور انتشار اوراق رهنی، باید مجوز بانک مرکزی نیز اخذ شود.
وی ادامه داد: مقدمات انتشار این اوراق انجام شده و از نظر سازمان مشکلی در این زمینه وجود ندارد، اما هنوز مجوزی از سوی بانک مرکزی آورده نشده است.
علی صالحآبادی همچنین درخصوص زمان بهره برداری از رینگ صادراتی کیش گفت: عرضه محصولات صادراتی پتروشیمی در رینگ صادراتی کیش از نظر سازمان بورس و اوراق بهادار نهایی شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: محصولاتی که در رینگ داخلی معامله میشوند، در صورتی که به سایر کشورها نیز صادرات داشته باشد، امکان عرضه در رینگ صادراتی را خواهند داشت.
نظر شما