۲ شهریور ۱۳۸۸، ۹:۳۹

اشعری در گفتگو با مهر : کتابهای افست تفاوت زیادی با آثار مجاز ندارند/ شیوه ممیزی باید تغییر کند

اشعری در گفتگو با مهر : کتابهای افست تفاوت زیادی با آثار مجاز ندارند/ شیوه ممیزی باید تغییر کند

رئیس کتابخانه ملی ایران با تاکید بر لزوم تغییر در شیوه ممیزی آثار مکتوب در کشور گفت: بسیاری از کتابهایی که به صورت افست یا زیرزمینی چاپ می‌شود تفاوت زیادی با کتابهایی که مجوز می‌گیرند ندارند.

مشاور فرهنگی رئیس جمهوری و رئیس کتابخانه ملی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نگاهش به چاپ و توزیع کتابهای زیرزمینی که با چاپ افست در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد گفت: من در این باره یک نظر کلی دارم که ابتدا آن را بیان می‌کنم. همیشه با منع کردن و ایجاد سد و مانع‌تراشی نمی‌توان جامعه را به سمتی که می‌خواهیم هدایت کنیم بلکه باید سازماندهی کنیم و در این باره از روشهای اقناعی و تجربی استفاده کنیم.

علی‌اکبر اشعری افزود: در حال حاضر بسیاری از کتابهایی که به صورت افست یا زیرزمینی دارد چاپ می‌شود با کتابهایی که الان دارند مجوز می‌گیرند تفاوت زیادی ندارند. به عنوان مثال خیلی از رمانهای خارجی که ترجمه و با مجوز وزارت ارشاد در کشور منتشر شده‌اند با بسیاری از این کتابها (چاپ افست) تفاوتی ندارند. بالاخره وقتی اینگونه است باید از یک فرمول تبعیت کنیم.

اشعری با تاکید بر این نکته که با اصل ممیزی موافق است اضافه کرد: اگر ما از روشی برای ممیزی کتاب استفاده کنیم که در آن مسئولیت با خود ناشران باشد بسیار مناسب است.

مشاور فرهنگی رئیس جمهوری با ذکر مثالی در توضیح این مطلب گفت: وقتی کارخانه‌های مواد غذایی محصولی را تولید می‌کنند دولت که نمی‌رود همه محصولات آنها را مورد بررسی قرار دهد لزومی هم ندارد استانداردهایی در این زمینه وجود دارد که به این کارخانه‌ها ابلاغ شده و باید آنها را رعایت کنند و در عین حال اگر کارخانه‌ای غذای مسموم تولید و در جامعه عرضه کرد طبیعتاً با او برخورد می‌شود.

رئیس کتابخانه ملی ادامه داد: به نظرم این موضوع درباره آثار فرهنگی و مکتوب هم صدق می‌کند و در واقع باید اینگونه باشد و کارها را به خود ناشران بسپارند تا آنها خودشان بروند کارشناس بیاورند و آثار را بررسی کنند. وزارت ارشاد هم تنها باید در موارد نادر وارد عمل شود و با او برخورد کند. دقیقاً مثل امور دیگر در جامعه، الان همه مردم دارند زندگی‌ می‌کنند و قوه قضائیه هم که با تک تک آنها برخورد نمی‌کند و اما اگر کسی به منافع جامعه آسیبی وارد کرد آنوقت دستگاه قضایی با او برخورد می‌کند.

وی افزود: ضمن اینکه اعلام ممنوعیت چاپ آثار یک نویسنده، حساسیتها را بیشتر می‌کند و در عین حال فروش آن آثار را بالا می‌برد و بنا به همان ضرب‌المثل معروف که می‌گوید "الانسان حریص علی ما منع" ممنوعیت ولع را برای چیزی زیاد می‌کند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه درباره تهیه اینگونه آثار با چاپ افست در کشور گفت: ما موظفیم هر اثری را که به زبان فارسی یا توسط ایرانیان نوشته شده باشد چه در ایران باشد و چه خارج از ایران گرد‌آوری می‌کنیم.

کد خبر 934788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha