۱۰ شهریور ۱۳۸۸، ۱۰:۳۳

در گفتگو با مهر مطرح شد:

آب زاینده رود تنها به پل سی و سه پل ختم نمی شود

آب زاینده رود تنها به پل سی و سه پل ختم نمی شود

شهرکرد - خبرگزاری مهر: رئیس جهاد کشاورزی استان چهار محال و بختیاری گفت: میزان آب خروجی از زاینده رود بالادست به زاینده رود پایین دست تنها به پل سی پل و پل خاجو ی اصفهان منحصر نمی شود بلکه بیشتر این آب در مزارع برنج کاری استان اصفهان مصرف می شود.

سعادت الله عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرکرد با بیان اینکه نبود آب در زیر پل سی و سه پل حاکی از خشک شدن زاینده رود نیست، اظهار داشت: حجم برداشتی زیاد آب در استان اصفهان از این رودخانه و صرف آن در باغات صیفی جات و برنج کاری موجب کاهش شدید آب و خشک شدن این رودخانه در مرکز شهر اصفهان شده است.

وی افزود: حجم آب برداشتی مربوط به سالهای دور که به صورت پمپاژ، جوی قدیمی و کانال در بالادست زاینده رود 21 میلیون متر مکعب و در پایین دست سطح زاینده رود 65 میلیون متر مکعب برداشت شده است.

وی افزود: 86 میلیون متر مکعب آب برداشتی استان چهارمحال و بختیاری از متوسط یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب است.

عباسی بیان کرد: 95 درصد آب زاینده رود توسط استان اصفهان برداشت می شود و تنها پنج درصد آب توسط چهار محال و بختیاری از آب زاینده رود برداشت می شود.

وی افزود: تمام برداشتهای آب از زاینده رود در استان چهارمحال و بختیاری با مجوز و تخصیص وزارت نیرو و با کار کارشناسی انجام شده است.

عباسی با بیان اینکه در سفر اول هیئت دولت به استان چهار محال و بختیاری 174 هزار هکتار زمین برای تخصیص آب پیشنهاد شده بود، تصریح کرد: در مصوبه کمسیون 20 هزار هکتار زمین مطالعات تکمیلی انجام شد و وزارت جهاد و نیرو برای اختصاص آب با 17 هزار هکتار زمین موافقت کردند و این نشان از این دارد که تمام برداشتهای آب از زاینده رود توسط استان چهارمحال و بختباری قانونی انجام شده است.

وی در جواب اظهارات مسئولان اصفهان مبنی بر اینکه در بالادست زاینده رود جلوی آب را بسته اند، بیان داشت: ما قدرت این را نداریم که جلوی آب را بگیریم و این گفته هیچگونه منطقی ندارد.

عباسی با بیان اینکه استان ما نه آنقدر زمین دارد و نه آنفدر توان مالی که بخواهد جلوی آب را در این استان ببند،د تصریح کرد: آب نیازی استان از حوزه زاینده رود برای 40هزار هکتار زمین است که حدود 10 درصد مصرف آبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: انتقال آب به استانهای یزد، کاشان، کرمان رفسنجان در اولویت اول باید برای شرب باشد و این استان کمک می کند که آب از این استان تنها برای شرب به استانهای نیازمند آب انتقال یابد و در مصارف دیگر این استان اجازه انتقال آب را نخواهد داد.

کد خبر 935219

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha