به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، از روزهای پایانی هفته گذشته تاکنون بعضی از محلات بالادست شهر سنندج با کمبود آب آشامیدنی مواجه شدند و حتی در مواردی زمان قطعی آب به بیش از هشت ساعت رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: به دلیل افزایش بی رویه مصرف و عدم رعایت الگوهای مشخص طی روزهای گذشته بعضی از محلات بالادست شهر سنندج که در ارتفاعات واقع شده اند در ساعات مختلفی از شبانه روز با کمبود آب مواجه شده اند.
شاهین پاکروح بیان داشت: ارتفاعات تپه اسلام آباد، کانی کوزله، شهرک سعدی و کشاورز، تکیه و چمن، شالمان، تپه کرباسی و ... از جمله مهمترین مناطق شهر سنندج به شمار می روند که به دلیل افت فشار و افزایش مصرف بی رویه طی چند روز گذشته با مشکل کمبود آب مواجه شده اند.
افزایش 20 درصدی مصرف آب شرب در سنندج
وی خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته میزان مصرف آب در سنندج در هفته گذشته در مقایسه با هفته ماقبل آن بیش از 20 درصد افزایش داشته و البته بخش بسیار زیادی از آب شرب سنندج در بخشهای غیرمصارف آشامیدن مورد استفاده قرار می گیرد.
پاکروح عنوان کرد: بخش زیادی از آب شرب سنندج در مصارف غیرآشامیدنی و برای شست و شوی وسائل منزل همچنین آبیاری باغچه های خانگی مورد استفاده قرار می گیرد که این مشکل باعث شده تا عده ای از شهروندان با کمبود آب مواجه شوند.
افزایش 10 درصدی آب توزیعی به شبکه شهری سنندج
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان خاطرنشان کرد: با توجه به بروز مشکل کمبود آب در بخش هایی از شهر سنندج طی روزهای پایانی هفته گذشته، از روز شنبه میزان 10 درصد بر برداشت آب از سد قشلاق و تزریق آن به شبکه شهری سنندج افزوده شده است.
پاکروح یادآور شد: با وجود افزایش 10 درصدی منابع تامین آب شرب سنندج همچنان مردم این شهر مصرف بی رویه داشته و این مهم باعث شده است تا در مواقعی از روز باز هم بعضی از شهروندان با قطعی آب مواجه شوند.
آب تزریقی در سنندج می تواند جمعیت 1.5 برابر این شهر را پوشش دهد
وی گفت: هم اکنون میزان هزار و 500 لیتر در ثانیه آب شرب در سنندج توزیع می شود که با توجه به استانداردهای موجود این میزان آب قادر خواهد بود که یک و نیم برابر جمعیت شهر سنندج را تحت پوشش قرار دهد.
عکس تزئینی است
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کردستان از شهروندان سنندجی خواست ضمن رعایت الگوی مصرف از هدر رفتن آب شرب و استفاده از آن برای مصارف دیگر به جد پرهیز کنند.
حسن آباد یاسوکند در طول شبانه روز تنها دو ساعت آب آشامیدنی دارد
در حالی که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان از حل مشکل تامین آب شرب مرکز استان خبر می دهد ولی مردم شهر حسن آباد یاسوکند در شهرستان بیجار از هفته های گذشته تاکنون همچنان با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند و تا امروز نسخه های پیچیده شده برای درمان این معضل کارساز نبوده است.
یکی از شهروندان حسن آباد یاسوکند در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: ما در حال حاضر روزانه کمتر از دو ساعت آب داریم که البته مناطق مرتفع نیز از این دو ساعت محروم هستند و به همین دلیل ترس از شیوع بیماری های مختلف در شهر نیز وجود دارد.وی افزود: مشکل کمبود آب در این شهر سال گذشته نیز وجود داشت که با توجه به قول مساعد مسئولین قرار بود نسبت به رفع آن اقدام شود که متاسفانه تاکنون اقداماتی که بتواند مثمر ثمر واقع شود را ندیده ایم.
یک سوم جمعیت شهر حسن آباد یاسوکند آب ندارند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان هم در این رابطه عنوان کرد: هم اکنون هشت لیتر در ثانیه آب شرب در شبکه شهری حسن آباد یاسوکند توزیع می شود که باتوجه به جمعیت شش هزار نفری این شهر باید این میزان به 12 لیتر در ثانیه افزایش یابد.
پاکروح افزود: جمعیت شهری حسن آباد یاسوکند بر اساس آمارهای موجود تنها چهار هزار نفر است که البته با توجه به مهاجرت های صورت گرفته از این شهر، جمعیت آن در فصل تابستان به نزدیک هشت هزار نفر می رسد.
وی یادآور شد: در کوتاه مدت طرح آبرسانی سیار به وسیله تانکر در حال اجراست ولی در درازمدت باید به فکر تامین منبع آب برای این شهرستان بود زیرا در حال حاضر منابع مشخص و قابل توجهی برای تامین آب شرب این شهر وجود ندارند.
سالانه حدود 3 میلیارد متر مکعب آب از کردستان خارج می شود
بعد از اینکه مشکل کمبود آب در مناطق روستایی استان کردستان از اوایل هفته گذشته به اوج خود رسید، این بار نیز مشکل کم آبی در شهرهای کردستان به ویژه مرکز این استان خود را نشان داد، این در حالی است که بنا به گفته مسئولان سالانه بیش از سه میلیارد مترمکعب از آبهای سطحی استان به هدر می رود.
نظر شما