دکتر منوچهر صانعی دره بیدی استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سؤال که آیا قابلیتهای فضای مجازی برای گسترش گفتگو به عنوان مؤلفه اساسی فلسفه ، مناسب است ؟ گفت : تصور بنده این است که بله ، برای اینکه گسترش علوم کامپیوتر و انفورماتیک در دنیای امروز و نیاز بشر امروز به کامپیوتر چنان است که اگر کسی نتواند با کامپیوتر کار کند بی سواد تلقی می شود .
وی افزود: شیوه های اینترنتی و شبکه جهانی به سرعت در حال گسترش است و این شتاب و گسترش چنان است که شاید تا 10 سال آینده این مسائل جزء لاینفک زندگی ما به شمار روند . فلسفه هم مستثنی از این روند نیست و همگام و همسو با پیشرفت شبکه جهانی اینترنت و علوم کامپیوتر ، فلسفه نیز باید وارد این سیستم شود .
صانعی در پاسخ به این سؤال که فضای مجازی تا چه اندازه می تواند مشکلات پژوهشگران فلسفه در کشورهای در حال توسعه را رفع نماید ؟ گفت : فضای مجازی می تواند مشکلات پژوهشگران فلسفه در کشورهای در حال توسعه را رفع نماید ولی این امر مستلزم پیش شرطی است، به عنوان مثال در کشور خودمان باید آموزش اینترنت و کامپیوتر در دوران تحصیل جدی گرفته شود .
این محقق و پژوهشگر در پاسخ به این سؤال که فضای مجازی تاچه اندازه در تکثر فلسفی جهان ما نقش داشته است ؟ گفت : پاسخ این سؤال را به درستی نمی دانم ولی می دانم که دست اندرکاران فلسفه با این فضای مجازی کار می کنند و گرایش به اینترنت در میان پژوهشگران و محققان جوان در حوزه فلسفه بالاست . این مفید است که جوانها برای مطالعات و پژوهشهای خود به اینترنت و کامپیوتر توجه می کنند .
این نویسنده و مترجم خاطر نشان کرد : امروزه شاهدیم مقالاتی که ارائه می شود علاوه براینکه از منابع و مآخذی چون کتاب و مقاله استفاده می کنند از منابع اینترنتی نیز بهره می جویند این موضوع نشان می دهد کامپیوتر و اینترنت به چه میزان در محافل علمی و پژوهشی از جمله حوزه فلسفه گسترش و رواج یافته است .
نظر شما