به گزارش خبرگزاری مهر، محمود کدخدایی هدف از پروژه حاضر را طراحی و ساخت سیستمی دانست که با بکارگیری آلیاژ حافظه دار نایتینول بتواند دمای صفحات جذب کننده خورشیدی را کنترل کند و باعث بالا رفتن راندمان جمع کننده خورشیدی و عمر کاری آنها شود.
مجری این پروژه در رابطه با اهداف کار خاطرنشان کرد: سیستمهای خورشیدی وسایلی هستند که می توانند با جذب انرژی خورشیدی گرما تولید کنند و این عملکرد توسط سیستم جمع کننده انجام می گیرد که با جذب انرژی دریافتی از خورشید و تبدیل آن به انرژی گرمایی، دمای حاصل را به سیالی که معمولاً آب، روغن یا الکل است به صورت گردشی می رساند.
استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه به مشکلات هدر رفت انرژی در سیستم های گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات موجود، بالا رفتن بیش از حد دمای این نوع جمع کننده ها در شرایط بحرانی است که سبب پیدایش شرایط مافوق گرمایی می شود که در نهایت موجب آسیب دیدگی جدی به کل سیستم جمع کننده انرژی خورشیدی و کاهش عمر کاری آن می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: این این طرح برای نخستین بار در کشور با الگوبرداری از نمونه های مشابه خارجی اجرا می شود و مزایایی از جمله توسعه فناوری استفاده از مواد هوشمند در مقایسه با روش های معمول و توجیه فنی و اقتصادی را دارا است.
این طرح از سوی محققان دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری وزارت صنایع و معادن انجام می گیرد.
نظر شما