به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ابراهیم رزمپا گفت: چشم و همچشمی و شاخص بودن بینی و صورت به علت نوع پوشش در کشور تمایل به انجام اعمال جراحی زیبایی بینی و صورت را افزایش داده به طوری که ایران بالاترین آمار اعمال جراحی زیبایی بینی را در جهان داراست.
وی افزود: سن مناسب اعمال جراحی بینی در گذشته بالاتر از 18 سال در نظر گرفته میشد اما دیدگاههای نوین در جراحی با توجه به سیر تکاملی و رشد بینی سن مناسب را بعد از بلوغ حدود 12 تا 16 سالگی میداند که با همین دید سن مناسب در پسرها بیشتر از دخترهاست. البته این قانون کلی نبوده و با توجه به وضعیت جسمی و تکاملی افراد قابل تغییر است.
رزم پا با اشاره به اینکه کاهش سن جراحی بینی در سخنرانیها و میزگردهای علمی در دومین کنگره بینالمللی راینولوژی ایران مطرح میشود یادآور شد: همانطور که اعمال جراحی غیرضروری در سنین پایین ریسک و عوارض بیشتری دارد انجام ندادن آن که میتواند با اختلال در عملکرد مهم بینی یعنی تهویه مناسب و مرطوب ساختن هوای تنفسی باعث خشکی مخاط و تشدید عفونتهای تنفسی، گلودرد، سردرد، عصبی شدن و اختلال رشد شود با انجام اعمال جراحی مناسب و به موقع اما محافظه کارانه میتوان از این عوارض جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: بعضی از نقایص مادرزادی و ضایعات ناشی از تصادفات و ضرب دیدگی های بینی بهتر است در سنین پایین تر ترمیم شود. همچنین در مواردی که انحراف شدید تیغه با انسداد بینی، مشکلات تنفسی را برای فرد ایجاد میکند برای جلوگیری از عوارض بعدی بهتر است جراحی در همان سنین پایین انجام شود که البته در این موار هدف بیشتر جنبه درمانی عمل است.
دبیر دومین کنگره بینالمللی راینولوژی ایران اظهار داشت: باید در انجام اعمال جراحی اولویتها در نظر گرفته شود و در صورتی که اعمال جراحی در سنین پایین محافظه کارانه و با در نظر گرفتن سیر تکاملی بینی و صورت و بدون آسیب رساندن به مراکز رشد غضروفی و استخوانی انجام شود عارضه مهمی نخواهد داشت. ولی در صورت رعایت نکردن این موارد منجر به بروز عوارض جدی از جمله آسیب به عملکرد حیاتی بینی به علت تخریب مخاط و همچنین تغییرات غیرقابل برگشت در بینی و صورت خواهد شد.
دومین کنگره بین المللی راینولوژی ایران در روزهای 21 تا 23 مهر ماه امسال در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.
نظر شما