۷ شهریور ۱۳۸۸، ۱۲:۵۵

میرکاظمی عنوان کرد:

ضرورت ایجاد بانک انرژی در کشور / نفت باید از محیط ایزوله خارج شود

ضرورت ایجاد بانک انرژی در کشور / نفت باید از محیط ایزوله خارج شود

وزیر پیشنهادی نفت دولت دهم با تاکید بر اینکه صنعت نفت باید از از یک محیط ایزوله به محیط تعاملی تبدیل شود، گفت: نباید به صادرات نفت به چشم یک گناه کبیره نگاه کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مسعود میر کاظمی امروز در اتاق بازرگانی و صنایع و مهعادن ایران در جمع تعدادی از فعالان بخش خصوصی و اقتصادی با بیان اینکه حضور بخش خصوصی در صنعت نفت باید از نگاه انتقال فن آوری های نو، جذب سرمایه‌گذاری و منابع انسانی مورد توجه قرار بگیرد ، تصریح کرد: از آنجا که صنعت نفت ایران از قدمتی یکصد ساله برخوردار است باید قویترین بنیه خرید و فروش در کشور را داشته باشم.

وی با اشاره به سوابق سیستمی و صنعتی خود، بیان کرد: در این رابطه طرح ها و پروژه های مختلفی را اجرا کرده ام و از این رو رئیس جمهور من را برای تصدی وزارت نفت انتخاب کرد.

وزیر پیشنهادی نفت دولت دهم با اشاره به این موضوع که صنعت نفت و گاز با توجه به اهداف چشم‌انداز در بخش تقاضا و تولید می‌تواند مدنظر قرار گیرد، یادآور شد: اینکه کشورمان  رتبه دوم منابع نفت و گاز جهان را به خود اختصاص داده یک امتیاز و پتانسیل بزرگ به شمار می آید.

میرکاظمی تاکید کرد: از این رو نباید به صادرات نفتی به چشم یک گناه بزرگ نگاه کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه باید صنعت نفت از یک محیط ایزوله به محیط تعاملی تبدیل شود، گفت: این بدان معنا نیست که پیش از این تلاش نشده بلکه باید تلاش‌ ها بیشتر شود.

میرکاظمی با بیان اینکه صنعت نفت باید تعامل بالایی با سایر بخش‌ها نظیر صنعت و دانشگاه داشته باشد، اظهار داشت: باید سهم توسعه اقتصادی کشور در بخش نفت مشخص شود و نباید نگاه صرفا دولتی داشته باشیم چرا که همه بخش‌های پایین دستی و بالا دستی باید همکاری کنند تا اهداف چشم‌انداز تامین شود.

وی با بیان اینکه پیش آهنگ سیاسی کشور باید دیپلماسی انرژی باشد، تبیین کرد: ما نیازمند تدوین استراتژی در بخش نفت و گاز هستیم و این بدان معنا نیست که چنین استراتژی نداشته‌ایم بلکه باید در آن بازنگری شود.

وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به اینکه چالش‌های رسیدن به اهداف چشم‌انداز شناسایی و تبدیل به برنامه شده است، بیان کرد: ما نیازمند سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی هستیم تا بتوانیم با اصلاح الگوی مصرف هدف از تولید را پاسخ به تقاضا و صادرات تعریف کنیم، یعنی باید روند مصرف را به روند مناسبی برسانیم.

وی افزود: هر چه صادرات بیشتری داشته باشیم تامین سرمایه در توسعه این بخش افزایش پیدا می‌کند، اقتصاد نفت و گاز باید بیش از فن‌آوری‌ها در این بخش مورد توجه قرار گیرد.

به گفته میر کاظمی توسعه زنجیره ارزش در نفت بدان معناست که پروژه‌هایی که بطور مشترک توسط چند شرکت انجام می‌شود به موقع به بهره‌برداری برسد تا ارزش افزوده بیشتری داشته باشد و این یکی از نکات مهم در سرمایه‌گذاری‌های بخش نفت و گاز است.

وزیر پیشنهادی نفت تاکید کرد: نباید صدور گاز به شکلی باشد که ما تولید صیانتی را فراموش کنیم و نباید نمودار برداشت ما نزولی باشد و باید صدور گاز و فرآورده‌های پایین دستی را فعال‌تر از گذشته کنیم.

وی افزود: نباید به فن‌آوری‌ها تنها نگاه سخت‌افزاری بلکه باید نگاه نرم‌افزاری هم داشته باشیم و بیش از پیش بر پژوهش بر صنعت نفت و گاز توجه کنیم.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به ضرورت تامین مالی طرح های صنعت نفت، تصریح کرد: در این رابطه یا باید یک بانک تخصصی انرژی در کشور ایجاد شود و یا یکی از بانکهای موجود به بانک انرژی تبدیل شود.

کد خبر 937841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha