به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، آبشار مارگون در استان فارس به ارتفاع ۷۰ متر و عرض ۱۰۰ متر در فاصله ۴۵ کیلومتری شهرستان سپیدان به یاسوج و در۱۳۰ کیلومتری شیراز قرار گرفته که حاصل رودخانه کمهر و حوزه آبخیز آن است.
آبشار مارگون یکی از بزرگترین و با شکوه ترین آبشارهای ایران به شمار می رود که در مرز دو استان کهگیلویه و بویر احمد و فارس قرار دارد.
مارگون تنها آبشاری است که در زمستانها به رغم یخ بستن همچنان در جریان است و تبدیل به یخشار می شود. دامنه شیب دار و پردرخت، کوههای سر به فلک کشیده و صخره های خزه بسته چشم انداز بسیار زیبایی از مارگون به تصویر در آورده است.
تجلی صبحگاهی مارگون هنگامیکه آبها به صخره برخورد می کنند و در فضای پیرامون پراکنده می شوند و هنگامیکه نور خورشید بر آن می تابد منظره ای به وجود می آورد که هر چشمی را خیره می کند.
سبزی صخره های خزه بسته، رنگ قهوه ای آن و سفیدی آب و تلالو قرمز رنگ خورشید رنگین کمان زیبایی را می سازد و تمام این امور باعث شده که آبشار مارگون به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری شهرستان سپیدان فارس انتخاب و معرفی شود.
منطقه حفاظت شده آبشار مارگون که شرایط و زیبایی خود آبشار را دارد در سال 78 با مصوبه شورای حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده جنگلی اعلام شد. خرس قهوه ای، بز و پازن، خارپشت، کفتار، رودک، شغال، گرگ، روباه معمولی و... از گونه های جانوری مشاهده شده در این منطقه به شمار می رود.
و اما امروز این منطقه نمونه گردشگری که استان فارسیها اغلب تعطیلات خود را در این منطقه می گذرانند به نقل محافل بی نتیجه ای تبدیل شده که در آن از جدا شدن آبشار مارگون از استان فارس و پیوستن آن به کهگیلویه و بویراحمد دم زده می شود.
این موضوعات از چندی پیش توسط استاندار و رئیس سازمان میراث فرهنگی این استان مطرح شده و آنها در مصاحبه های مختلفی مدعی شده اند که آبشار مارگون متعلق به کهگیلویه و بویراحمد است و در این رابطه استاندار این استان اعلام کرده که نمی توان با شگردهای خاص آبشار مارگون را از کهگیلویه و بویراحمد جدا کرد.
در این رهگذر رئیس سازمان میراث فرهنگی کهگیلویه و بویر احمد نیز مدعی شده که آبشار مارگون در دو کیلومتری منطقه کاکان یاسوج است و نمیتوان آن را از این استان جدا کرد!
این مسئول میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد با اعلام اینکه مردم این منطقه با استان کهگیلویه و بویراحمد در فرهنگ، لباس، پوشش و زبان یکسان هستند، مدعی شد در گذشته منطقه آبشار مارگون بر اثر یک سهل انگاری و کوتاهی از این استان جدا و به فارس پیوسته است.تمامی این مسائل در شرایطی کلید خورده و مسئولان یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد مرتب بر ضرورت پیوستن این منطقه به یاسوج حرف می زنند که متولیان امر در استان فارس با سکوت خود گستردگی این ادعاها را رقم زده و بیشتر از اینکه تدابیری اندیشیده شود تا این مسائل بیش از این مطرح نشود با رفتاری خنثی، رویکردی منفعلانه پیش گرفته اند.
از آنجایی که آبشار مارگون به عنوان یک منطقه نمونه گردشگری مطرح است یکی از ارگانهایی که در این بخش متولی است و باید تدابیر لازم را برای خاتمه دادن به این مسائل اتخاذ کند میراث فرهنگی استان فارس است اما طی این مدت واکنش جدی و قاطعانه ای در این خصوص از مسئولان و متولیان این بخش دیده نشده است.
طی دو روز گذشته تمام تلاشهای خبرنگار مهر برای گفتگو با مسئولان میراث فرهنگی استان فارس بی نتیجه ماند و هنوز برای خبرنگار مهر این سئوال باقی مانده که متولیان این مسائل در استان فارس برای خاتمه دادن به بحث جداسازی آبشار مارگون از استان فارس تاکنون چه تصمیمات و اقداماتی را اتخاذ کرده اند.
نماینده مردم سپیدان در مجلس: مدعیان تعلق آبشار مارگون به یاسوج مستندات ارائه دهند
در این خصوص نماینده مردم شهرستان سپیدان فارس در مجلس با کذب خواندن ادعای مطرح شده در خصوص تعلق آبشار مارگون به یاسوج به خبرنگار مهر در شیراز افزود: مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد باید نسبت به آبشار مارگون در رفتار خود تجدید نظر کنند و چنانچه سند و مدرکی در این رابطه وجود دارد، ارائه دهند.
عنایت الله هاشمی تصریح کرد: این ادعاها همگی بی اساس است چرا که چندین روستا بعد از آبشار مارگون نیز جزو شهرستان سپیدان به شمار می رفته که به خاطر بی توجهی مسئولان فارس جدا شده و به کهگیلویه و بویراحمد پیوسته است.
کاکان نیز متعلق به فارس بود
این نماینده مردم شهرستان سپیدان در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: دهستان کاکان که امروز به یاسوج تعلق دارد در گذشته جزء استان فارس بوده که به خاطر بی تدبیری مسئولان استان جدا شده است.
هاشمی عنوان کرد: تحت هیچ شرایطی آبشار مارگون از شهرستان سپیدان جدا نمی شود و حتی در این خصوص جایی برای بررسی نیز وجود ندارد و چنانچه درخواستی در این باره ارائه شود قابل بررسی نیست.
وی متذکر شد: اتفاقاتی که روی داده به خاطر بی توجهی و بی تدبیری مسئولان استان فارس است و همگان باید توجه داشته باشند این آبشار و منطقه حوالی آن از گذشته ها متعلق به فارس بوده و به هیچ عنوان چنین مسائلی را نمی پذیریم.
به گزارش مهر، آبشار مارگون به معنای کامل فرصتی مناسب برای احیای اکوتوریسم استان فارس است و امروز به جای اینکه زیرساختهای لازم برای این امر محقق شود و تمام توجهات معطوف کارهای زیربنایی آبشار مارگون باشد باید در پی بی توجهی مسئولان، میزان زیادی وقت و انرژی را برای دفع حرف و حدیثهایی صرف کرد که می شد با اتخاذ مواضعی قاطعانه از پیش آمدن آنها جلوگیری کرد.
به هر حال باید در نظر داشت که ادامه این روند و به درازا کشیدن چنین مباحثی فقط احیای منطقه نمونه گردشگری آبشار مارگون را به تاخیر انداخته و هیچ نفعی برای دو استان در بر نخواهد داشت از این رو به نظر می رسد مسئولان و متولیان امر باید قبل از به معضل تبدیل شدن این ادعاها، برای خاتمه دادن به آن اقدام کنند.
نظر شما