به گزارش خبرگزاری مهر، به این شکل دوربین عکاسی دیگر محدود به نرم افزار از پیش نصب شده بر روی سیستم دیجیتالی اش نخواهد بود. در واقع تمامی خصوصیات دوربین ابداعی محققان استنفورد از قبیل فوکوس، نوردهی، سرعت شاتر، فلش و دیگر موارد در خدمت نرم افزاری هستند که هر برنامه نویسی می تواند آن را به وجود آورد.
هدف نهایی از ابداع این دوربین عکاسی دستیابی به ابزار Open-Source است که کاربران بتوانند در هر زمانی با دانلود برنامه های جدید کاربردهای آن را تغییر دهند. زمانی که طی یک سال آینده نرم افزار های مخصوص این دوربین ارائه شود، کاربران می توانند به صورت مداوم دوربین خود را ارتقا دهند.
محققان استنفورد با ابداع دوربین فرانکن قصد دارند از آن به عنوان آغازی برای جریان یافتن تحقیقات عکاسی رایانه ای استفاده کنند. در علم نوپای عکاسی رایانه ای محققان از تراشه های تصویربرداری، پل های نوری و رایانه ها و نرم افزارها به منظور گسترش تکنیکها و الگوریتمها برای بهبود و ارتقای عکاسی استفاده می کنند.
از قابلیتهای دوربینهای Open-Source توانایی استفاده از تعداد زیادی منبع نور در نوردهی یک فریم از عکس است. در این صورت از شیوه تصویربرداری "محدوده دینامیک بالا" برای ثبت تصویری از یک صحنه واحد با نوردهی های متفاوت و ترکیب این تصاویر با یکدیگر استفاده خواهد شد.
افزایش وضوح فریم های ویدئویی در هنگام عکاسی با وضوح بالای تصویر و امکان برقراری ارتباط دوربین با رایانه ها در قالب یک شبکه از دیگر مواردی است که دانشمندان قصد دارند به خصوصیات این دوربین بیافزایند.
برای ساخت این دوربین دانشمندان قطعات مختلفی از جمله یک مادربرد، سیستم لینوکس Syatem on a Chip و پردازشگر تصویر نمایشگری کوچک را به یکدیگر اتصال دادند. تراشه تصویربرداری از تلفن همراه N95 نوکیا گرفته شده و از لنزهای شرکت کانن به عنوان لنز این دوربین استفاده شده و تمامی این تجهیزات تحت کنترل نرم افزار دوربین هستند.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، این دوربین تحت پروژه ای به حمایت نوکیا، Adobe، Kodak وHP تولید شده است و شرکت HP با پرداخت کمک هزینه ای سه ساله از تکمیل این دوربین حمایت کرده است.
نظر شما