۱۶ شهریور ۱۳۸۸، ۱۲:۵۷

مهر گزارش می دهد ؛

پارس جنوبی در بوته آزمان و خطا / تغییر مجدد جانمایی فازهای جدید

پارس جنوبی در بوته آزمان و خطا / تغییر مجدد جانمایی فازهای جدید

خبرگزاری مهر – گروه اقتصادی: با گذشت حدود 12 سال از آغاز عملیات اجرایی یکی از بزرگترین سفره های گازی دنیا توسط ایران اما هنوز طرح جامع توسعه این میدان مشترک تدوین نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسئولان شرکت ملی نفت ایران اخیرا در جدید ترین تصمیم گیری خود مبنی بر ایجاد تغییرات در جانمایی فازهای پارس جنوبی به دلیل تکمیل مطالعات فنی طرح توسعه فازهای 27 و 28 پارس جنوبی را متوقف کردند.

مطالعات توسعه این دو فاز پارس جنوبی حداقل از حدود دو سال گذشته در شرکت ملی نفت آغاز شده بود و حتی مرداد ماه سال گذشته سیف الله جشن ساز مدیرعامل شرکت ملی نفت از اجرای توسعه فازهای 27 و 28 پارس جنوبی به عنوان فازهای جدید این منطقه خبر داده و گفته بود: طی دو تا سه ماه آینده پیمانکار اجرای این پروژه تعیین خواهد شد.

وی همچنین در خرداد ماه امسال از امضای قراردادهای فازهای 27 و 28 میدان پارس جنوبی تا 48 ساعت آینده خبر داده و اعلام کرده بود: به زودی وضعیت اجرایی کلیه فازهای پارس جنوبی تعیین و تکلیف خواهد شد.

اما پیش از این تغییر سیاست گذاریهای شرکت نفت در جانمایی فازهای میدان مشترک پارس جنوبی، شرکت پتروپارس ایران موفق شده بود در یک مناقصه محدود به عنوان برنده طرح توسعه فازهای 27 و 28 انتخاب شود.

در این مناقصه که شرکتهای دیگری همچون اویک(شرکت مهندسی و ساختمان نفت ایران)، ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی) و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا حضور داشتند، در نهایت شرکت پتروپارس به عنوان برنده این طرح بزرگ گازی انتخاب شد.

قرار بود با آغاز عملیات اجرایی این دو فاز پارس جنوبی روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز تصفیه شده برای تزریق به شبکه مصرف داخلی، 80 هزار بشکه میعانات گازی،400 تن گوگرد و بیش از یک میلیون تن در سال LPG ( پروپان و بوتان ) تولید شود.

همچنین برای اجرایی ساختن این دو فاز در بخش دریایی ساخت و نصب 2 سکوی بهره برداری و 2 سکوی مشعل، حفر 22 حلقه چاه توسعه ای و دو رشته خطوط لوله 32 اینچ جهت انتقال گاز ترش، دو رشته لوله 4.5 اینچ جهت انتقال محلول گلایکول هر کدام به طول تقریبی 135 کیلومتر، احداث پالایشگاه مستقل تصفیه گاز در منطقه ویز] اقتصادی انرژی پارس دو و احداث گوی شناور برای صادرات میعانات گازی پیش بینی شده بود.

غلامحسین نوذری وزیر سابق نفت نیز در خصوص جابه جایی فازهای پارس جنوبی پیشتر در جمع خبرنگاران گفته بود: یکی از برنامه های وزارت نفت تلاش برای تولید گاز از مناطق مرزی میدان پارس جنوبی است و از این رو تولید گاز را به سمت مرز مشترک خواهیم برد.

اما این تغییرات سریع در نحوه اجرای فازهای مختلف پارس جنوبی در حالی توسط مسئولان شرکت ملی نفت در حال اعمال است که هم اکنون شریک قطری در برداشت گاز از این میدان مشترک گوی سبقت را از ایران ربوده است.

با توجه به برنامه کلان دولت دهم برای تولید نزدیک به یک میلیارد متر مکعب گاز تا پایان برنامه پنجم توسعه، به نظر می رسد طرح جامع توسعه این میدان مشترک باید در این دولت نهایی و اجرایی شود.

کد خبر 943256

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha