به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از فیزیکدانان و مهندسان دانشگاه اوهایو با استفاده از قطعه ای یک سانتیمتر مربعی از سیلیکون که از کابلهای مغناطیسی پوشیده شده است ابزاری ابداع کرده اند که می توان حرکت سلولها را بر روی آن را با کمک میدان مغناطیسی کنترل کرد.
هر گوشه از این قطعه سیلیکونی رفتاری مشابه قطبهای آهن ربا دارند و میدانی که به واسطه دو قطب به وجود می آید می تواند نیروی کشش قدرتمندی را در بالای قطعه سیلیکونی به وجود آورد. در این صورت هر نوع جسم مغناطیسی از جمله سلولی که به ذره ای مغناطیسی اتصال پیدا کرده است در نزدیکی این قطعه سیلیکونی می تواند به قطبهای این قطعه جذب شده و به حرکت درآید.
دانشمندان به منظور به حرکت درآوردن این ذرات دو میدان مغناطیسی را در اطراف تراشه، یکی بر روی سطح و دیگری در کنار تراشه قرار دادند که با ایجاد تغییر جهت در این میدانها محققان توانستند سلولهای مغناطیسی شده را در مسیری زیگ زاگ حرکت دهند و حتی سلول را مجبور سازند از روی یکی از کابلها بر روی کابلی دیگر بجهند. همچنین با رایانه ای کردن این فرایند محققان به راحتی و با کمک یک جوی استیک یا دسته فرمان مخصوص بازیهای رایانه ای توانستند هدایت سلولها را به عهده بگیرند.
سرعت حرکت سلولها بر روی این تراشه در حدود 20 میکرون بوده و به گفته دانشمندان می توان از آن برای آزمایش و بررسی تومورهای سرطانی استفاده کرد. در حال حاضر این تراشه قادر به حرکت در مسیرهای مسطح بوده و نسبت به دیگر شیوه های کنترل حرکت سلولها از هزینه کمتری برخوردار است.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، با استفاده از چنین شیوه ای تولید آزمایشگاه بر روی تراشه به منظور کنترل ارزان قیمت رفتارهای ویژه سلولهای خاص در حجم گسترده امکانپذیر خواهد شد. در عین حال با افزودن موادی خاص به این تراشه می توان ویروسها را از سلولهای سالم خون جدا کرد و با کمک آن مطالعات دقیقتری بر روی سلولهای سرطانی انجام داد.
نظر شما