به گزارش خبرنگار مهر در یاسوج، یدالله مرادی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: از کمیته حفاظت از ابنیه تاریخی در کهگیلویه و بویراحمد تنها اسمی باقی مانده و جلسات این کمیته در استان و شهرستانها برگزار نمی شود.
وی بیان کرد: پس از کشف گورستان سه هزار ساله "لما"، سکه های باستانی در "دشتروم" بویراحمد و اطلاع رسانی در این خصوص، سیل باندهای قاچاق برای تاراج آثار باستانی به این استان سرازیر شده است.
مرادی افزود: در برخی از روستاهای استان، باندهای مذکور با عنوان کارگر، فروشنده، مبلغ مذهبی، انجام امور تجارت و مواردی دیگر از روستانشینان سوءاستفاده کرده و اقدام به حفاری های غیرمجاز در مناطق مختلف می کنند.
وی ادامه این روند را برای حفظ آثار باستانی و ابنیه تاریخی کهگیلویه و بویراحمد خطرناک عنوان کرد و اظهار داشت: لازم است تمامی مردم، دستگاههای انتظامی، امنیتی و قضایی در این خصوص هوشیارتر باشند.
مرادی از مسئولان دادگستری استان خواست قضات ویژه ای را برای تسریع در شناسایی و صدور رای دادگاهی متخلفان و قاچاقچیان آثار باستانی مشخص نمایند و با این قاچاقچیان برخورد قاطع صورت گیرد.
وی یادآور شد: هم اکنون بیش از 14 پرونده حفاری غیرمجاز در دادگاه یاسوج، 14 پرونده در دهدشت و هشت پرونده نیز در دادگاه شهرستان دنا در حال پیگیری است.
نظر شما