به گزارش خبرگزاری مهر،هیئت ناظر متخصصان نجوم کاخ سفید اعلام کرد برنامه بازگشت به ماه سازمان هوانوردی و علوم فضایی آمریکا (ناسا) عملی نخواهد بود. مشکل اصلی که برای عدم شکل گیری این برنامه اعلام شده کمبود بودجه است. متخصصان این گروه تخمین زدند انجام این پروژه سالانه مبلغی برابر سه بیلیون دلار از بودجه کنونی 18 بیلیون دلاری آمریکا را نیاز خواهد داشت که بر اساس بودجه درخواست شده انجام این پروژه عملی نخواهد بود.
گزارش این هیئت حق انتخاب نهایی را به باراک اوباما سپرده است اما در عین حال تاکید دارد که ناسا باید برنامه هایش را تغییر دهد. پنج سال پیش جرج بوش برنامه بازگشت به ماه تا سال 2020 را مطرح کرد و به منظور تامین هزینه انجام این ماموریت برنامه بازنشستگی شاتلهای فضایی تا سال 2010 و خاموش کردن ایستگاه فضایی تا سال 2015 را ارائه کرد.
اکنون به گفته هیئت بررسی کننده تمامی این ضرب العجلها باید تغییر پیدا کنند. همچنین اکتشافات فضایی می توانند با همکاری کشورهای دیگر و شرکتهای خصوصی نتیجه بهتری داشته باشند. این هیئت در گذشته تخمین زده بود که برنامه کنونی ناسا برای بازگشت به ماه می تواند 100 بیلیون دلار هزینه در بر داشته باشد.
برنامه بوش رفتن به کره ماه بود تا بتوان از آن به عنوان آموزشی زمینی برای رفتن به مریخ استفاده کرد. هیئت فضایی کاخ سفید اعلام کرد که ماموریت به مریخ یکی از اهداف بزرگ و نهایی است اما سفر به ماه تنها یکی از گزینه ها است که هیچ ارجحیتی ندارد. این هیئت به عنوان جایگزین برنامه هایی را برای کاوش و مطالعه بر روی اجرام نزدیک به زمین از جمله سیارکها و قمرهای مریخ ارائه کرده است که برنامه سفر به ماه پس از تمامی این پروژه ها قرار دارد.
این هیئت در عین حال اعلام کرد شاتلها می توانند تا سال 2011 به پروازهای خود ادامه دهند. تا زمانی که تمامی کارهای مربوط به ایستگاه فضای به اتمام برسد در واقع شاتلها به صورت واقع بینانه نمی توانند در اکتبر 2010 بازنشسته شوند. هیئت ناظر کاخ سفید همچنین برنامه غیر فعال کردن ایستگاه فضایی بین المللی و خارج کردن آن از مدار پس از 25 سال ساخت و تکمیل و تنها پنج سال عمر عملیاتی را برنامه ای کاملا غیرعاقلانه اعلام کرده و معتقد است طول عمر این ایستگاه فضایی باید افزایش پیدا کند.
از دیگر طرحهای ارائه شده توسط هیئت ناظر نجومی کاخ سفید تاکید بر نیاز ناسا به کمک شرکتهای خصوصی و تشویق دیگر کشورها به همکاری با این کشور در پیشبرد برنامه های فضایی است.
اکنون تصمیم گیری بر سر دو موضوع بر عهده دولت اوباما قرار گرفته است. هزینه نکردن و عدم پرداخت بودجه مازاد برای متوقف ساختن برنامه بازگشت به ماه ناسا و یا پرداخت بودجه مورد نیاز و آغاز کردن پروژه ای پر هزینه. هیئت ناظر اعلام کرده است در صورتی که ناسا بخواهد برنامه بازگشت به ماه خود را عملی سازد باید برای ذخیره سرمایه برخی دیگر از پروژه های خود را برای ساختن راکت آرس کوچکتری متوقف سازد و سپس ساخت راکت بزرگتر را آغاز کند.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، ناسا تا کنون بالغ بر هفت بیلیون دلار صرف برنامه بازگشت به ماه خود کرده است که طراحی و ساخت راکت جدید آرس از جمله هزینه های صرف شده است.
نظر شما