به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، حمید عمرانی رکاوندی ظهر پنجشنبه در بازدید از این طرح در گرگان افزود: تلاش برای حفظ و نگهداری این گونه آثار نیازمند تامین اعتبار لازم و کافی در چندین مرحله تا احیای کامل بافت قدیم در راستای سیاست های گردشگری و تسهیل در ارائه خدمات شهری در قبال درخواست روزافزون برای نوسازی و بهسازی بافت قدیم است.
وی اظهار داشت: بافت قدیم استرآباد(گرگان امروز) با مساحت 130 هکتار در مرکز شهر قرار دارد و این بافت با عناصر معماری متفاوت و مرکز محلات، بازار، مساجد، مدارس مذهبی، شارع عام و... به همراه تزیینات وابسته به معماری(گره چینی، گچ بری، شیشه کاری، نقاشی، خطوط تزیینی، ارسی و...) بعد از گذشت سالیان دراز و سابقه طولانی در تاریخ این سرزمین و با توجه به حملات مغولان و زلزله های شدید هم چنان پابرجا و زندگی در آن جریان دارد.
به گفته عمرانی رکاوندی، منطقه گرگان و دشت و استان گلستان کنونی به لحاظ دارابودن گونه های معماری ارزشمند روستایی و شهری، نقش موثری در ارائه الگوهای معماری و بکارگیری مواد و مصالح و طراحی شهری و روستایی داشته است.
معاون میراث فرهنگی گلستان بیان داشت: استفاده از مصالح بوم آورد با عنایت به تنوع اقلیم و اقوام تاثیر بسیار زیادی بر روند ساخت و ساز در توسعه و عمران شهری و روستایی منطقه و معماری نواحی جنوبی دریای و شمال کشور گذاشته است.
نظر شما