رضا ریاحیان در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: در راستای بررسی محوطه های تاریخی شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان یکصد اثر شامل تپه، محوطههای باستانی، گورستانهای سنگ چین و اسلامی، قلعه و برجهای دیده بانی درشهرستان کهنوج شناسایی شد.
ریحانیان با اشاره به کشف یک محوطه باستانی در منطقه فاریاب کهنوج گفت: مهمترین دادههای این بررسی و شناسایی، گورستانهای وسیع دوران باستان می باشد که در بخش فاریاب شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان واقع شدهاند.
مسئول بررسی و شناسایی عرصه تاریخی کهنوج اضافه کرد: در این بررسی گورستان سنگ چین دوران تاریخی واقع در دامنه شمالی و جنوبی ارتفاعات موسوم به "کل مورو" شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: علاوه بر این در اطراف این گورستان، تپههای متعلق به دوران تاریخی نیز شناسایی شده است.
ریحانیان گفت: پس از جمع آوری داده ها ابتدا باید تپهها و محوطههای تاریخی قابل ارزش، ثبت، شناسایی، تعیین حریم و گمانه زنی شود و در صورت نیاز در برنامههای بعدی مورد کاوش قرار خواهند گرفت.
وی افزود: براساس مشاهدات روی سطح، قطعات شکسته سفالی مربوط به دوران مس و سنگ قدیم، از تپه های پیش از تاریخ در کنار هلیل رود، تپههای تاریخی در گورستانها، تپههای اسلامی از محوطههای اسلامی و گورستان اسلامی یافت شده است.
مسئول بررسی و شناسایی عرصه تاریخی کهنوج افزود: قدیمی ترین محوطه به دست آمده در این منطقه مربوط به دوره مس و سنگ قدیم و جدیدترین آنها را مربوط به دوره قاجار است.
نظر شما