کوثری به خبرنگار مهر گفت: سینمای ایران در سالهای اخیر رشد و پیشرفت فراوان در حوزههای مختلف داشته، در کنار افزایش تولید فیلم، سینمای ایران در جشنوارههای خارجی حضور موفقی داشته است. زنان فیلمساز موقعیت ویژهای یافتهاند و جایگاه کارگردانان زن در این سالها تثبیت شده است.
وی ادامه داد: آنچه امروز در سینمای ایران میگذرد ریشه در تلاش آنهایی دارد که 25 سال قبل پایههای این سینما را بنا نهادند، فخرالدین انوار و سید محمد بهشتی در دهه 60 سینمایی را تاسیس کردند که این روزها به رشد و بالندگی رسیده است. میراث سینماگران دهه 60 اکنون با قدرت به نسل امروز رسیده و این نسل مسیر آنها را به خوبی ادامه میدهد.
تهیهکننده "زیر پوست شهر" افزود: در هیچ کشوری 18 کارگردان زن فیلم بلند نمیسازند و سینمای ایران از این نظر یک پدیده قابل قبول است. در سینمای این سالها زنان حضوری پررنگ داشته و سینمای اجتماعی مورد توجه آنها رشد کرده است. رشد و غنای تکنیکی و محتوایی فیلمها در سینمای سالهای اخیر چشماندازی نوید بخش برای سینماگران ایرانی به وجود میآورد.
کوثری گفت: در سالهای پیش از انقلاب سینماگران شاخص مانند بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، بهمن فرمانآرا، مسعود کیمیایی و داریوش مهرجویی کم بودند اما تلاش آنها برای ایجاد یک موج تازه به ثمر رسید و در دهه 60 سینماگرانی مانند عباس کیارستمی و امیر نادری چهره این سینمای تازه را به جهانیان نشان دادند.
تهیه کننده "عصر جمعه" گفت: نسل تازه سینماگران با اتکا به تجربه نسل قبل سینمای ایران سینمایی را پایه گذاری کردند که در جشنوارههای جهانی معتبر میدرخشد و در داخل هم مخاطب دارد. سینمایی که هم "درباره الی" در آن تولید میشود و هم پدیدهای مانند "اخراجیها" در آن ساخته میشود. این تنوع محصولات نشان دهنده پویایی سینمای ایران است.
کوثری گفت: روز ملی سینما خاطره نسلهایی را که در ادوار مختلف برای رشد این سینما تلاش کردهاند، زنده میکند سینمایی که با همراهی مدیران و حمایت دولت در ادوار مختلف به پیشرفت ادامه داده و هرگز راکد و ساکن نبوده است. افقی که سینمای ایران پیش رو دارد نشان دهنده تصویری روشن است. سینمای ایران در مسیر رشد و تعالی حرکت میکند و این حرکت متوقف نمیشود.
نظر شما