به گزارش خبرگزاری مهر، پیوند زدن محرکهای نرونی در مغز مبتلایان به اختلالات عصبی و نرونی می تواند به تدریج شیوه درمانی جدیدی را برای کمک به مبتلایان به پارکینسون، افسردگی و وسواس به وجود آورد.
گروهی از دانشمندان در ایالت مینه سوتا در همایش انجمن مهندسی پزشکی و بیولوژی محرک نرونی جدیدی را ارائه کردند که می تواند با استفاده از الکترودها محرکهای عمیقی را به بخشهای معینی از مغز انتقال دهد.
استفاده از محرکهای نرونی متعددی تا کنون برای درمان بیماری هایی مانند پارکینسون، تومورهای مغزی، وسواس و اختلال تونوس به تایید رسیده است اما ابزارهای موجود انتقال محرکها توانایی پاسخگویی به فعالیتهای مغزی بیمار را ندارند. محققان بر این باورند ابزاری که بتواند نسبت به سیگنالهای مغزی پاسخ داده و باطری آن از عمر بالایی برخوردار باشد می تواند تاثیر بسیاری بر درمان بیماریهای نرونی افراد به جا بگذارد.
ابزار جدید محرک نرونی در مطالعه سیگنالهای مغزی طی فعالیتهای روزانه بیمار بسیار مفید بوده و اطلاعات جمع آوری شده آن می تواند در ردیابی حملات عصبی و جلوگیری از این حملات موثر باشد.
محرک نرونی درون جمجمه فرد پیوند زده شده و با استفاده از الکترودهایی که در اعماق مغز کار گذاشته شده اند، فعالیتهای الکتریکی مغز را کنترل می کند و در صورت مشاهده نشانه ای از حمله صرع، این ابزار محرک کوتاه و متعادلی را برای جلوگیری از این حمله به بخش تعیین شده ای از مغز ارسال می کند.
بر اساس گزارش نیو ساینتیست، دوره های آزمایشهای انسانی این شیوه درمانی تا چندین سال آینده آغاز نخواهند شد اما مطالعات پیشین و آزمایشهای اولیه بر روی 65 بیمار نشان می دهد این ابزار می تواند درصد ابتلا به بیماری صرع را کاهش دهد.
نظر شما