مهندس محمد حسن خسروانی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: پروژه اصلاح و احیای اراضی بیابانی میقان بیش از یک دهه است که شروع شده و پس از این مدت باد و طوفان کویر کنترل شد و اکنون این منطقه از منطقه ای خشک و خشن به منطقه ای سرسبز تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه ثمره یک دهه تلاش که اکنون نیز ادامه دارد به ثمر نشسته و هزاران درختچه اسفناج وحشی، قره داغ، تاغ و ارته به شکل بوته های سبز و با شاخ و برگهای افشان در بیابان میقان است، خاطرنشان کرد: کویر میقان به وسعت ۱۲۰ کیلومترمربع در شمال شرقی اراک قرار دارد که بیابانی بودن آن در سالهای متمادی منجر به حرکت شن و ماسه و ورود آن به روستاهای اطراف و شهر اراک می شد.
وی خاطرنشان کرد: پیش از آغاز پروژه اصلاح و احیای اراضی بیابانی میقان، ساکنان شهر اراک از گرده ریزه های شنی که بر اثر طوفان و گردبادهای موسمی در فضای شهر به حرکت در می آمد رنج می برند.
خسروانی ادامه داد: با اجرای پروژه اصلاح و احیای بیابانی میقان و کشت درختچه های اسفناج وحشی، تاغ و قره داغ، گونه های بومی بیابانی منطقه نیز سر از خاک بیرون آورده و اکنون به مجموعه سبزینه های دست کاشت تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه قرق و حفاظت و کاشت گونه های گیاهی ادامه دارد، افزود: سطوح بیابانی مزبور در زیر چتر قرق قرار دارد و با صیانت و حراست بدون وقفه از چرای دام در این منطقه جلوگیری می شود.
وی رهاسازی احیا و اصلاح در کویر میقان را منجر به بازگشت شرایط نامطلوب و بی ثمر شدن فعالیتها خواند و گفت: گیاه اسفناج وحشی در اراضی رسی شور همراه باخاک سنگین رشد و نمو می کند و بذر آن مختص اراضی بیابانی است.
خسروانی تصریح کرد: شاخ و بال افشانی گیاه اسفناج وحشی سبب شده، خاکهای رس بیابانی تقویت شود و اکنون از ایجاد طوفان یا گردبادهای موسمی در سطح این بوته زاران خبری نیست.
نظر شما