به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اکسپرس نیوز سرویس، درحالی که برخی از نسخ خطی ارائه شده در این موزه متعلق به قرون 14 تا 16 هستند این موزه برخی از قرآنها بسیار کمیاب را که متعلق به قرن نهم است نمایش میدهد.
جدا از از متون مقدس، این موزه همچنین چندین شیء هنری و رنگارنگ را نیز برای این نمایشگاه درنظر گرفته که همه آنها دستساز هستند و از خوشنویس زینتی سود برده که کارهای آن توسط هنرمندان و صنعتگرانی در طول سالهای مختلف انجام شده است.
این نمایشگاه 365 نسخ از متن مقدس کتاب قرآن را به نمایش گذاشته است که 221 نسخه آن متن کامل قرآن بوده و باقی آن بخشها و یا اجزای مشخصی از کتاب آسمانی اسلام است.
موزه سالارجونگ سوم و اسلاف آن برای به نمایش گذاشتن این مجموعه عمدتاً بر مجموعههای شخصی تکیه کردهاند، اما متونی را که ارائه کرده از نظر زیباییهای بصری و هنر خطاطی بسیار غنی و چشمگیر است.
در این مجموعه 238 لوح عربی، 921 لوح فارسی، 333 لوح خوشنویسی شده اردو وجود دارند که برخی از آنها جدای از کاغذ از جنس پارچه، چرم و کاغذ پوستی هستند.
همچنین غیر از قرآنهای ارائه شده در قالب کتاب مجموعاً 16 طومار با هنر خطاطی میناتوری و تصاویری بسیار نیز در بخش غربی این نمایشگاه مشاهده میشود.
نظر شما