به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، ولی الله زراعتکار در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت روز جهانی قلب برگزار شد، بیماری فشار خون را از عوامل زمینه ساز بیماری های قلب و عروق دانست و افزود: در این راستا طرح غربالگری فشار خون در مناطق روستایی از سال 1381 در افراد بالای 30 سال اجرا شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: در این طرح افراد بیمار به موقع شناسایی شده و به طور دوره ای توسط پزشک خانواده ویزیت می شوند.
زراعتکار بیماری های قلبی و عروقی را نخستین علل مرگ و میر در دنیا عنوان کرد و اظهار داشت: به دلیل اهمیت و حساسیت ویژه به این مهم روز به عنوان روز جهانی قلب نامگذاری شده، که امسال مصادف با پنج مهر ماه جاری خواهد بود.
وی با بیان اینکه در سال جاری پنج مهرماه به نام روز جهانی قلب نامگذاری شده، افزود: طبق آخرین اطلاعات سالانه بیش از 17 میلیون مرگ به علت بیماری های قلبی انقاق می افتد که اهمیت پیگیری این مسئله را بیش از پیش جدی می سازد.
زراعتکار بر توجه بیشتر مردم و دست اندرکاران امر پیشگیری بر مقوله بیماری های قلب و عروقی تاکید کرد و بیان داشت: امسال از سوی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برای نخستین بار برنامه ای به مناسبت هفته سلامت قلب با نامهای سلامت قلب، نشاط و شادابی، سلامت قلب، محیط کار، سلامت قلب، بدون دخانیات، سلامت قلب، مراقبت فردی، سلامت قلب، خانواده سلامت قلب، تحرک و ورزش همگانی برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی در پایان پیشگیری و درمان بیماران قلب را از مهمترین فعالیت حوزه بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دانست و افزود: در این راستا راه اندازی مرکز تحقیقات قلب و عروق، راه اندازی بخش جراحی قلب باز و ... انجام شده است.
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در نشست گفت: پیش بینی می شود که بیماری های قلبی و عروقی به عنوان مهمترین علت مرگ و میر (36 درصد کل مرگ و میرها) در سراسر جهان تا سال 2020 باقی خواهند ماند.
طوبی کاظمی به علل مرگ و میر در خراسان جنوبی طی چند سال اخیر اشاره کرد و افزود: در این استان بیماری های قلی و عروقی 28.8 درصد، سوانح و حوادث 11.4 درصد و سرطان ها نه درصد از مرگ و میرها را به خود اختصاص داده است.
وی عنوان کرد: بیماری های قلب و عروقی، عامل 41 درصد مرگ و میرها در سنین 45 تا 65 سالگی یعنی افراد با تجربه و فعال جامعه می باشند.
وی در ادامه به تغییرات وضعیت سکته های قلب در بیرجند طی سال های 73 تا 85 اشاره کرد و افزود: نتایج حاکی از افزایش حدود شش برابری سکته های قلبی طی این 14 سال است.
وی افزایش جمعیت، آگاهی بیشتر مردم از علائم قلب و مراجعه زودرس آنها به بیمارستان، بهبود خدمات اورژانس و افزایش امکانات تشخیصی را از مهمترین علل افزایش برشمرد و تصریح کرد: علت اصلی توجیه کننده این افزایش قابل توجه، افزایش تعداد موراد ابتلا به بیماری قلبی طی سالهای اخیر است که شهرداری برای همه مردم و مسئولان استانی برای انجام اقدامات پیشگیرانه است.
وی در پایان سن، جنس و ژنتیک را از جمله عوامل غیر قابل کنترل و فشارخون بالا، اختلای چربی خون، چاقی، بی تحرکی، دیابت، رژیم غذایی ناسالم و کشیدن سیگار را از عوامل قابل کنترل ذکر کرد و یادآور شد: سبک و شیوه زندگی 50 درصد، محیط و عوامل محیطی 20 درصد، عوامل ژنتیکی 20 درصد و خدمات بهداشتی و درمانی تنها 10 درصد در سلامتی تاثیر گذار هستند.
نظر شما