به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله دریابیگی در حاشیه دیدار با اعضای شورای شهر ساری افزود: سه سال است که در ساری ساختمان نداریم که امیدواریم شورای شهر نیز در این زمینه با خانه کارگر همکاری صمیمانه ای داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: تنظیم روابط کار در ایران بسیار ضعیف بوده و وزارت کار متولی ایجاد اشتغال در جامعه نباید باشد.
عضو اسبق شورای عالی کار ایران با اشاره به اینکه خوداشتغالی و اعطای تسهیلات زودبازده وظیفه وزارت کار نیست تصریح کرد: وظیفه اصلی این وزارتخانه حل و فصل و رفع امورات کارگران بوده که متاسفانه دستگاه های دیگری برای اجرای این مهم دست به کار می شوند.
دریابیگی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی به عنوان نهادی خصوصی بوده و باید حامی کارگران زحمتکش باشد، یادآور شد: متاسفانه وضعیت درونی این سازمان و بی توجهی به کارگران توسط مدیران این مجموعه به قدری اسف بار بوده که قابل جبران نیست.
وی با اظهار امیدواری از اینکه در جهت احقاق حقوق جامعه کارگری به دور از مسائل حاشیه ای پیش خواهیم رفت، گفت: در تمامی هفته های کارگر چهار سال گذشته مسئولان استان و کشور اشاره به ای به تامین امنیت شغلی کارگران کرده ولی هیچ خبری از امنیت و رفاه کارگری در جامعه نیست.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با بیان اینکه قرارداد موقت کارگران مشخص نیست، تصریح کرد: کارگر به فردی اطلاق می شود که به درخواست کارفرما در ازای حق السهم فعالیت کند که این مهم نیز در کشور یکطرفه بوده و از طرف کارگر قابلیت اجرایی دارد.
وی با اعلام اینکه مسائل کارگری باید به دور از مسائل سیاسی صورت گیرد، خاطر نشان کرد: متاسفانه بهینه سازی مسائل کارگری چندی پیش با اختلاف یک رای از تصویب مجلس مردود شد.
عضو اسبق شورای عالی کار با اظهار تاسف از اینکه اکنون مشاهده می شود بسیاری از کارگران دارای سوابق 15 سال در برخی کارخانجات کشور اخراج شده اند، افزود: علیرغم اینکه کارگران اخراجی دارای بیمه بیکاری و تایید اخراج هستند بسیاری از لابی ها سبب می شود وزارت کار سکوت اختیار کرده و مدافع حقوق کارگران نشود.
دریابیگی با بیان اینکه مسئولان کشور در 15 سال گذشته با تصور اینکه رفع اصلی معضل کار با اجرای دقیق قانون کار محقق خواهد شد، اذعان داشت: کارشناسان روابط کار به این باور رسیده که نقش کارگر در فعالیتهای کارگری و اقتصادی تنها 15 درصد بوده و واردات بی رویه کالای خارجی عمده ترین دلایل ورشکستگی تولیدات داخل شده است.
وی با اشاره به اینکه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان حامیان اصلی تشکلهای کارگری می توانند نقش اساسی ایفاء کنند، خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی افراد برای رای آوری از ابزار کارگر استفاده ولی حمایت از محرومین و کارگران با بر مسند نشستن مسئولان گم می شود.
این مسئول تشکل کارگری با بیان اینکه وضعیت رفاه کارگران در کشور اسفبار است، افزود: هیچ دستگاه متولی آمار دقیقی از میزان خط فقر در جامعه اعلام نکرده است.
به گفته دریابیگی، دولت نهم میزان خط فقر را در کشور 530 هزار تومان اعلام کرده در حالی که محاسبه حداقل دستمزد بر اساس ماده 41 قانون کار هیچ وقت در کشور اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه حداقل دستمزد حقوق کارگران زیر خط فقراست، گفت: هم اکنون 80 درصد کارگران ایران قرارداد موقت دارند و روابط کار ایران متاسفانه به رغم عدم اجرا قربانی مسائل ضد اخلاقی و سوء در جامعه شده است.
نظر شما