۲۵ تیر ۱۳۸۳، ۱۲:۳۴

گزارشي از مراسم اختتاميه كنفرانس بين المللي مهندس صنايع:

وزير علوم: دوران برنامه ريزي منفرد در توسعه ملي به پايان رسيده است

وزير علوم: دوران برنامه ريزي منفرد در توسعه ملي به پايان رسيده است

مراسم اختتاميه كنفرانس بين المللي مهندسي صنايع ديروز با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري و تجليل از مقالات برتر در سالن اجلاس سران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر" در اين مراسم كه عصر چهارشنبه برگزار شد ، ابتدا دكتر حسيني رئيس انجمن مهندسي صنايع گفت: به عنوان يك معلم و مسئول در اين كنفرانس خوشحالي خود را از برگزاري اين كنفرانس  ابزار مي كنم. كنفرانس بين المللي صنايع از كنفرانس هاي معدودي است كه در مراسم اختتاميه نيز همانند مراسم افتتاحيه از استقبال پرشور علاقه مندان و دانشمندان صنايع برخوردار شده است.

وي افزود: تشكل انجمن مهندسي صنايع، پلي است ميان دانشگاه و صنعت و خاستگاه وسعه كمي و كيفي متخصصين ايراني در زمنيه مهندسي صنايع كه تحقق آرمان و اهداف اين تشكل به همدلي و همكاري تمامي دانشمندان و مهندسين صنايع نيازمند است.

در ادامه اين مراسم پروفسور ولفرام از دانشگاه آخن آلمان سخنراني كرد. وي در زمينه نقش مهندسي صنايع سخناني را ايراد كرد.

در ادامه اين مراسم مهندس فصيحي قطعنامه اين كنفرانس را ارائه كرد. از مفاد اين قطعنامه مي توان به توسعه منابع انساني با تاكيد بر نيازهاي جامعه و آينده نگري و بازبيني دروس و برنامه هاي آموزشي مهندسي صنايع اشاره كرد. سپس با حضور وزير علوم از افرادي كه در اين كنفرانس دو مقاله شفاهي و يك مقاله پوستري داشتند تقدير شد. دكتر محمد ناصري از دانشگاه تربيت مدرس، دكتر رضا توكلي مقدم از دانشگاه تهران، دكتر محمد سعيد صباغ از دانشگاه اصفهان و هاشم محلوجي از دانشگاه صنعتي شريف افرادي بودند كه مورد تقدير قرار گرفتند. همچنين از مقالات برتر نيز تقدير به عمل آمد. مقاله دكتر رضا توكلي مقدم، مهندسي فتحي فتح الله، دكتر سيد محمد معطر حسيني، پروفسور جيمز ادوارد از آمريكا، پروفسور رولف از هند و پروفسور حسن شوندي از سوئد مقالات برتر شناخته شد.

در پايان اين مراسم دكتر جعفر توفيقي وزير علوم، تحققات و فناوري و رئيس كنفرانس بين المللي مهندسي صنايع سخنراني كرد . وي در سخنان خود به تعامل سه حوزه توسعه علمي، توسعه صنعتي و توسعه اقتصادي در توسعه ملي اشاره كرد و افزود: مقالات ارائه شده در كنفرانس بين المللي مهندسي صنايع از نظر كيفي در سطح مطلوبي قرار داشت،  كه نشان دهنده انتخاب اصولي دانشمندان در بخش داوري مقالات بود.

رئيس افتخاري كنفرانس بين المللي مهندسي صنايع تصريح كرد: استمرار اين قبيل كنفرانس ها، دستيابي به اهداف علمي را سرعت مي بخشد و با بر

 در حوزه صنعتي قبل از انقلاب صنعت ما عمدتا متكي بر دانش فني خارجي ها بود و صنعت ما يك صنعت مونتاژ بود. اما امروزه با تحولي كه دربخش صنعت اتفاق افتاده است،  صنعت در حال حركت به سمتي است كه متكي بر دانش فني داخلي و مهندسين داخلي شود و سرمايه عظيم نيروي انساني متخصص در حوزه علمي مي تواند به اين خودكفايي كمك نمايد.

گزاري چنين كنفرانس هايي مي توانيم به سوي برقراري تعامل بين سه حوزه توسعه علمي، توسعه صنعتي و توسعه اقتصادي حركت كنيم.

وي افزود: در توسعه علمي تحولات بعد از انقلاب اسلامي بسيار غرور آفرين است. از نظر توسعه كمي و ارتقاي شاخص هاي كيفي قدم هاي جدي برداشته شده است و دانشگاه ها فعال شده اند. رشته هاي جديد و مقاطع تحصيلي مختلف تحصيلي فعال شده اند. رشته هاي جديد و ميان رشته اي كه از دستاوردهاي مهم نظام آموزشي و پژوهشي كشور است، رو به گسترش هستند.  همين رشته مهندسي صنايع اكنون در بيش از 20 دانشگاه ايران تدريس مي شود و 7000 تا 8000 دانشجوي علاقه مند در دانشگاه هاي دولتي در اين رشته تحصيل مي كنند كه سرمايه هاي عظيم بخش علمي كشور هستند.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري تصريح كرد: در حوزه صنعتي قبل از انقلاب صنعت ما عمدتا متكي بر دانش فني خارجي ها بود و صنعت ما يك صنعت مونتاژ بود. اما امروزه با تحولي كه دربخش صنعت اتفاق افتاده است،  صنعت در حال حركت به سمتي است كه متكي بر دانش فني داخلي و مهندسين داخلي شود و سرمايه عظيم نيروي انساني متخصص در حوزه علمي مي تواند به اين خودكفايي كمك نمايد. البته مشاركت با خارجي ها همچنان ادامه خواهد داشت چرا كه اين ارتباط ها بر دانش فني داخل كشور نيز مي فزايد.

 


دكتر جعفر توفيقي افزود: در حوزه اقتصادي هم در حال عبور از اقتصاد مواد اوليه به اقتصاد مبتني بر توليد و از اقتصاد مبتني بر توليد به اقتصاد بهره وري هستيم كه آينده خوبي در حوزه اقتصادي را نويد مي دهد.

رئيس افتخاري كنفرانس بين المللي مهندسي صنايع در ادامه سخنان خود افزود: ما الان چيزي كه بيش از پيش به آن نياز داريم يكپارچگي بين سه حوزه توسعه علمي، توسعه صنعتي و توسعه اقتصادي است. اگر نقطه ضعفي هست در هماهنگي اين سه حوزه است. افراد خوبي داريم ولي در تلفيق و تعامل دچار مشكل هستيم. بايد فكر طراحي سيستم هاي يكپارچه و هم افزا باشيم. براي ورود به اين فضاي جديد نياز به تحولات عظيمي داريم.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري به بحث كارآفريني در كشور و صنعت اشاره كرد و گفت: بحث كار آفريني از ضرورت هاي توسعه صنعتي است كه در دانشگاه ها و مراكز پژوهشي بايد اين موضوع را به جد دنبال كنيم تا بتوانيم از آن به عنوان حلقه اتصال دانشگاه و صنعت بهره برداري كنيم.

رئيس كنفرا

از دست اندركاران توسعه علمي، صنعتي و اقتصادي هم درخواست مي شود با حضور دانشگاهيان، صنعتگران و اقتصاددانان به پاي ميز مذاكره روند و به صورت گروهي براي ارتباط اين سه حوزه تصميم گيري كنند. چرا كه دوران برنامه ريزي منفرد و منفك از توسعه ملي گذشته است و جواب نمي دهد.

نس بين المللي مهندسي هسته اي پس از توضيحات كامل در مورد سه حوزه علمي، صنعتي و اقتصادي و ضروري دانستن ارتباط و تعامل اين سه حوزه به بررسي رشته مهندسي صنايع در كشور پرداخت و گفت: رشته صنايع به خاطر ارتباطش با طراحي سيستم، نگرش سيستمي بر فرايندها، نگرش سيستمي بر نظامات اقتصادي و اجتماعي، توانايي تحليل سيستم ها، توانايي مديريت سيستم و توانايي بهبود روش ها از اهميت بالايي در ارتباط بخش علمي با صنعت برخوردار است و اگر به دنبال يك مديريت يكپارچه هستيم بايد اين قبيل رشته ها را جدي تر بگيريم.

دكتر جعفر توفيقي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در پايان تصريح كرد: به عنوان يك مدير در بخش آموزش عالي كشور آمادگي خود را جهت همكاري براي توسعه اين رشته و بازنگري اين رشته و رشته هاي جديد مرتبط با مهندسي صنايع اعلام مي كنم و از همه دانشمندان اين رشته هم تشكر مي كنم. از دست اندركاران توسعه علمي، صنعتي و اقتصادي هم درخواست مي شود با حضور دانشگاهيان، صنعتگران و اقتصاددانان به پاي ميز مذاكره روند و به صورت گروهي براي ارتباط اين سه حوزه تصميم گيري كنند. چرا كه دوران برنامه ريزي منفرد و منفك از توسعه ملي گذشته است و جواب نمي دهد.

کد خبر 95450

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha