دکتر سروش دباغ در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سؤال که آیا قابلیتهای فضای مجازی برای گسترش گفتگو به عنوان مؤلفه اساسی فلسفه ، مناسب است ؟ با تأیید این مسئله افزود: علاوه بر این امکانی که پیش روی فضای مجازی است و در گذشته نبود امکان ارتباط بیشتر با افراد متعدد از طریق ایمیل، وب سایت و چت روم است که گفتگوهای فلسفی عمق و بسط بیشتری پیدا کند . بعنوان مثال وقتی کتاب نویسنده ای را می خوانیم که او را تا به حال ندیده ایم و با او آشنا نیستیم از طریق ایمیل و وب سایت می توان اورا یافت و پرسش خود را با او در میان گذاشت و جواب گرفت .
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در پاسخ به این سؤال که فضای مجازی تا چه اندازه می تواند مشکلات پژوهشگران فلسفی در کشورهای در حال توسعه را رفع نماید ؟ گفت : پژوهشگران با بهره مندی از فضای مجازی و ارتباطهای دوسویه که سرعت بالایی نیز دارند می توانند به حیطه های جدید دسترسی یافته و اطلاعات به روز را در کمترین زمان دریافت کرده، پاسخ پرسشهای خود را بگیرند.
این استاد فلسفه همچنین در پاسخ به این سؤال که فضای مجازی تا چه اندازه در تکثر فلسفی جهان ما نقش داشته است ؟ گفت : میشود از فضای مجازی تکثر بالفعل فلسفی را به عیان دید و با آن آشنا شد . تا وقتی که ما در جهان فاقد فضای مجازی می زیستیم این تکثر وجود داشت اما امکان آشنایی و وقوف به آن چندان نبود .
این محقق و پژوهشگر اظهار داشت : با مهیا شدن فضای مجازی می توان این کثرت را به سرعت دید و از آن خبر گرفت. بعنوان مثال می توان با دستاوردها و نوشته ها و مقالات فیلسوفان تحلیلی آشنا شد در عین حال می توان نوشته های فلاسفه قاره ای را مورد بررسی قرار داد . همچنین است فلاسفه اسلامی که در بیشتر کشورهای اسلامی فعال هستند، علاوه بر این فلسفه هندی، فلسفه چینی و فلسفه شرقی نیز از این طریق قابل ردیابی هستند .
دکتر سروش دباغ با اشاره به اینکه فضای مجازی قابلیت گسترش گفتگوی فلسفی را دارد، گفت: در واقع فضای مجازی این مجال را به پژوهشگر فلسفی میدهد که از تأملات، یافتهها و دستاوردهای دیگر فلاسفه در سراسر جهان آگاهی یافته و در آنها تأمل کند .
کد خبر 955052
نظر شما