به گزارش خبرنگار مهر، امروز چهارشنبه هشتم مهرماه روز بزرگداشت مولوی است. سه سال پیش در چنین روزی غلامرضا اعوانی رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ضمن اعلام خبر نامگذاری سال 2007 به نام این شاعر بزرگ ایرانی توسط یونسکو -که البته با پیشنهاد ترکیه صورت گرفته بود- از تلاشهای کشورمان برای تاسیس بنیادی به نام "مولانا" خبر داد.
با وجود برگزاری کنگره بینالمللی مولانا در سال 1386 توسط موسسه مذکور با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت امور خارجه، وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری تهران، وزرات علوم تحقیقات و فناوری و سازمان صدا و سیما و بسیاری از نهادهای فرهنگی، بحث تاسیس بنیاد مذکور مغفول ماند.
شهین اعوانی معاون پژوهشی و آموزشی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: ما همان زمانی که بحث این بنیاد مطرح شد برای تاسیس آن و اخذ مجوز از وزارت علوم اقدام کردیم اما مسئولان امر گفتند که برای چنین کاری باید از وزارت ارشاد مجوز بگیریم.
وی افزود: با توجه به اینکه موسسه حکمت و فلسفه زیر نظر وزارت علوم فعالیت میکند ما نمیتوانستیم از وزارتخانهای دیگر مجوز بگیریم و بر همکاری وزارتخانه متبوعمان برای تاسیس چنین بنیادی مصرّ بودیم و در نهایت مسئولان وزارت علوم گفتند که نباید در ابتدا بحث بنیاد مطرح شود بلکه باید ابتدا از گروه مولاناپژوهی و مرکز مولاناپژوهی شروع کنیم.
اعوانی اضافه کرد: ما برای شورای علمی گروه مولاناپژوهی و هیئت امناء مرکزی به همین نام اقدام کردیم و مجوزشان را دریافت کردیم و قرار شد در این مرکز، سه رشته "هنر از دیدگاه مولانا"، "ادبیات از دیدگاه مولانا" و "عرفان" دایر شود و این رشتهها به تصویب هیئت امناء مرکز رسید.
معاون پژوهشی و آموزشی مؤسسه حکمت و فلسفه ادامه داد: برای هر کدام از این رشتهها، ما نیازمند جذب 2 یا 3 استاد بودیم و با توجه به اینکه موسسه در طول دوران فعالیت خود چهرههای شاخصی را در این زمینه تربیت کرده، تا حدود زیادی از این نظر مشکلی نداشتیم چرا که اساساً یکی از ویژگیهای موسسه این است که از تمام توان کشور و حتی خارج از کشور برای استفاده در زمینههای مورد نیاز موسسه استفاده میکند.
وی در عین حال یادآور شد: با توجه به اینکه موسسه علاوه بر سه رشته نامبرده، در رشتههای فلسفه اخلاق و حکمت هنر دینی با کمبود استاد مواجه است، ما برای جذب هیئت علمی فراخوان دادیم و مجوز جذب 5 استاد را از وزارتخانه دریافت کردیم.
شهین اعوانی همچنین درباره مشکلات موجود سر راه خرید بنایی برای بنیاد قریبالتاسیس مولانا، با بیان اینکه "اصل مشکل همین جاست" گفت: ما برای خرید ساختمانی در همجواری موسسه حکمت و فلسفه و دیوار به دیوار آن که زیربنای آن حدوداً 600 متر مربع است، اقدام کردیم و کارشناس خود وزارتخانه ارزش آن را یک میلیارد و 800 میلیون تومان ارزیابی کرد.
معاون پژوهشی و آموزشی مؤسسه حکمت و فلسفه افزود: یک میلیارد تومان این مبلغ از طریق نهاد ریاست جهوری تامین شد و خودمان نیز در موسسه و با تلاشهایی که در جاهای مختلف انجام دادیم 300 میلیون تومان دیگر را تامین کردیم اما برای باقیمانده آن (500 میلیون تومان) با مشکل مواجه شدیم که این مشکل تا کنون هم ادامه دارد.
وی با اشاره به مشخصات مکانی ساختمان مذکور اضافه کرد: اگر این ساختمان که الان تخلیه هم شده است به بنای موسسه حکمت و فلسفه ایران ملحق شود موسسه به خیابان ولی عصر میرسد. همچنین با توجه به معماری جدید آن تلفیقی بین معماری قدیمی موسسه با بنای جدید به وجود خواهد آمد.
اعوانی گفت: نکته جالب توجه اینکه 30 سال است که ساختمان موسسه حکمت و فلسفه همان اندازه است که از اول بود و با اینکه در سه دهه اخیر فعالیتهای مختلف و بزرگی انجام داده به لحاظ ساختمانی حتی یک متر هم به بنای آن اضافه نشده است!
نظر شما