دکتر علیرضا زالی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تنها مرکز گامانایف در کشور بر اساس استانداردهای علمی دنیا در حال ارائه خدمات به مراجعان است.
گامانایف دستگاهی است که با استفاده از پرتو گاما در جراحی مغز و اعصاب از آن استفاده می شود.
این جراح مغز و اعصاب از گامانایف در مداخله درمانی یاد کرد و افزود: قبلا در استفاده از این دستگاه با افراط و تفریط روبرو بودیم اما به تدریج مصادیق این شیوه درمانی بر همگان روشن شد و در نتیجه از سال 2007 به بعد شاهد استفاده درست از این دستگاه در بهبود بیماریها هستیم.
استفاده از گامانایف برای درمان بیماری فقط با یک جلسه مراجعه کفایت می کند و همین یک نوبت نیز بسیاری از نقاط ضعف روشهای جراحی را پوشش می دهد و شیوه مناسبی برای درمان جایگزین است |
زالی |
زالی با اشاره به نهادینه شدن کاربرد گامانایف در کشور افزود: استفاده از این دستگاه برای درمان بیماری فقط با یک جلسه مراجعه کفایت می کند و همین یک نوبت نیز بسیاری از نقاط ضعف روشهای جراحی را پوشش می دهد و شیوه مناسبی برای درمان جایگزین است.
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی ایران در خصوص کاربرد گامانایف با اعلام اینکه کاربرد این دستگاه تنها سوزاندن تومور نیست، گفت: هرچند از این دستگاه معمولا بیشترین میزان بهره وری برای سوزاندن تومور صورت می گیرد اما برای درمان ضایعات عروقی و دردهای صورت نیز از گامانایف استفاده می شود.
زالی با تاکید بر اینکه اصولا پاسخ به درمان با استفاده از گامانایف تدریجی است، تصریح کرد: ممکن است بیمار تا یک سال تا سه سال بعد از استفاده از این روش دچار خونریزی شود اما بهبودی حاصل خواهد شد.
استفاده از گامانایف مزایایی دارد که عبارتند از غیر تهاجمی بودن روش درمان، زمان اقامت کوتاه در بیمارستان، کاهش خطرات ناشی از عمل. هزینه درمان با گامانایف حدود 25 تا 30 درصد کمتر از جراحی برآورد شده است. در این روش چون جراحی باز انجام نمی شود امکان خونریزی و عفونت از بین می رود.
این جراح مغز و اعصاب در ارتباط با نیاز کشور به تعداد بیشتری از مراکز گامانایف گفت: در اروپا به ازای یک میلیون تا 5/1 میلیون نفر یک دستگاه وجود دارد و در ترکیه نیز گامانایف بیشتر از ایران است. با توجه به جمعیت 70 میلیونی کشور و نیاز بیماران به استفاده از روشهای نوین نیاز است که بر تعداد این مراکز با رعایت استانداردهای لازم افزوده شود.
زالی در خصوص هزینه سنگین گامانایف در کشور با اعلام اینکه آنچه در ایران دریافت می شود به مراتب ارزانتر از کشورهای منطقه و جهان است، افزود: اساسا هزینه تهیه دستگاه و نگهداری آن با توجه به مواد رادیواکتیو که مورد استفاده قرار می گیرد خیلی گران است.
قائم مقام سازمان نظام پزشکی ایران با تاکید بر اینکه گامانایف یک روش درمانی لوکس نیست خواستار پوشش بیمه ای خدمات گامانایف در کشور شد و گفت: اگر بیمه های پایه به نحو احسن بتوانند هزینه های این خدمات را پوشش دهند مشکل هزینه ها تا حدود زیادی حل خواهد شد.
نظر شما