مسعود تاج بخش مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در گذشته زمانی که عضوی دچار شکستگی می شد تا رسیدن فرد مصدوم به بیمارستان، عضو آسیب دیده را آتل بندی می کردند که گاه به دلیل عدم اطلاع از جنبه های پزشکی ممکن بود رگها مسدود شود. این امر سبب آسیب رسیدن بیشتر می شد. از این رو با بررسیهایی که انجام دادیم با استفاده از برخی مواد شیمیایی اقدام به ساخت اسپری آتل کردیم که علاوه بر سبک بودن بسیار مستحکم است و قادر است عضو آسیب دیده را بی حرکت نگهدارد.
وی "پلی یورتان"، "پلی آمید" و "ایزو سیاناد" را از جمله مواد شیمیایی این اسپری نام برد و اظهار داشت: این مواد که در صنعت نفت کاربرد دارد به صنعت پزشکی وارد و اسپری آتل بندی تولید شده است.
به گفته وی این مواد دارای خواص پنوماتیک یعنی دارای خاصیت بادی دارد. از این رو می توان به راحتی به صورت اسپری درآید. همچنین دارای خاصیت هیدروفوبیک است یعنی آبدوستی است. این مواد به سرعت با رطوبت هوا ترکیب و در نتیجه منجر به سفت تر شدن آتل می شوند.
این محقق به نحوه استفاده از این اسپری اشاره کرد و به مهر گفت: در حال حاضر برای آتل بندی از باند پزشکی به نام "ویبریل" استفاده می شود که ما از این نوار استفاده کردیم. به این ترتیب که این نوار بر روی عضو آسیب دیده قرار می گیرد و اسپری بر روی آن پاشیده می شود. مواد خارج شده به سرعت با هوا ترکیب و سفت می شوند.
وی وزن این آتل را 30 گرم ذکر و خاطرنشان کرد: این آتل به راحتی با استفاده از چاقوی معمولی قابل برش است و می تواند مدتها بر روی عضو آسیب دیده باقی بماند ضمن آنکه در مقابل شرایط آب و هوایی و بارندگی مقاوم است.
مجری طرح با تاکید بر اینکه این اسپری دارای تاییدیه از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است یادآور شد: پس از انجام تستهای ویژه مشاهده شد که به دلیل استفاده از "ویبریل" هیچ گونه حساسیتی در فرد مصدوم ایجاد نمی کند و قادر است عضو آسیب دیده را به میزان موثری گرم نگهدارد.
تاج بخش تولید قالبهای دست و پا برای آتل بندی را از اقدامات بعدی خود نام برد و افزود: در صورت موفقیت، این آتل ها می تواند جایگزین مناسبی برای گچهای فایبرگلاس سبک موجود باشند.
نظر شما