به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیخانی در خصوص اهداف برگزاری این جشنواره گفت: شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اجتماعی، معرفی و ارائه آثار و نظریه های برتر، تشویق جهت تولید، تقویت، توسعه و بومی سازی علوم انسانی در ایران و جهان اسلام، کمک به تبیین اهمیت کارکرد و نقش خطیر و موثر علوم انسانی در فرآیند برنامه ریزی و سیاستگذاری های محلی و ملی در زمینه های مختلف از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی ترغیب پژوهشگران برای شناسایی تصحیح و تحقیق انتقادی در متون و میراث علمی- فرهنگی ایران اسلامی را از دیگر اهداف این جشنواره برشمرد و افزود: اصلی ترین برنامه این جشنواره تقدیر از برگزیدگان است که در چند قسمت اهدای جوایز صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: در بخش اول به برگزیدگان داخلی در 11 حوزه علوم انسانی و اسلامی که شامل تمام رشته ها می شود جوایزی اهدا خواهد شد. همچنین از پژوهشگران خارجی که در دو زمینه ایرانشناسی و اسلام شناسی تحقیقات برگزیده ای داشتند تقدیر به عمل می آید.
رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی در خصوص بخش دوم اهدای جوایز گفت: این بخش به تقدیر از شخصیتهای علمی سایر بخشهای جشنواره اختصاص دارد که مترجم، مصحح، نظریه پرداز برجسته و همچنین پیشکسوت علوم انسانی ایران و مفاخر پژوه برجسته در این قسمت مورد تقدیر قرار می گیرند.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقاتی فعال و تاثیرگذار در علوم انسانی- اسلامی و اساتید برجسته ای که مرحوم شده اند اما آثارشان هنوز مهم و مورد مراجعه است نیز از جمله افرادی هستند که تقدیر می شود.
علیخانی گفت: این جشنواره با مشارکت بیش از 20 مرکز پژوهشی عمده در کشور و مراکز علمی و آموزشی بین المللی یونسکو و آیسکو برگزار خواهد شد.
نظر شما