به گزارش خبرگزاری مهر در این مقاله که بان کی مون آن را در سایت اینترنتی "اسکاتسمن" اسکاتلند به چاپ رسانده آمده است: هر سپتامبر رهبران جهان در سازمان ملل گردهم می آیند تا تعهد خود را به منشور ملل متحد که به منزله اعتقاد ما به اصول اساسی صلح، عدالت، حقوق بشر و فرصت برابر برای همه است را تجدید نمایند. ما وضعیت جهان را ارزیابی می کنیم، درگیر مسائل کلیدی روز می شویم و نظرات خود را برای راه آینده ترسیم می کنیم، اما امسال متفاوت است. آغاز به کار شصت و چهارمین اجلاس مجمع عمومی از ما می خواهد برای لحظه ای استثنایی قیام کنیم. ما با بحران هایی همچون غذا، انرژی و همه گیری آنفولانزا رو در رو هستیم که به همگی ضربه زده است. اینک هنگامی است که بیشتر از هر زمان دیگر به اقدام با روحیه چند جانبه گرایی تجدید حیات شده نیاز داریم، زمانی که واژه "متحد" به سازمان ملل بازگردانده شود و این کاری است که مشغول انجام آن هستیم. اقدام درباره سه مسئله دارای پیآمد تاریخی، نشانگر راه است.
وی در ادامه می نویسد: نخست، رهبران جهان در زمینه بزرگترین چالشی که خانواده بشری با آن روبرو است در حال متحد شدن هستند و آن تهدید فاجعه آمیز تغییرات آب وهوایی است. هفته گذشته 101 رهبر از 163 کشور جلسه ای برای برداشتن گام های بعدی به سوی کنفرانس تغییرات آب وهوایی برگزار کردند، کنفرانس بسیار مهم سازمان ملل که قرار است در ماه دسامبر در شهر کپنهاگ تشکیل شود. آنان نیاز به توافقی که تمامی ملت ها پذیرای آن باشند را به رسمیت شناختند؛ توافقی در راستای توانایی های آنان مطابق با آنچه علم مستلزم آن است، بنا شده در "مشاغل سبز" و "رشد سبز" که شاهراه اقتصاد جهانی قرن بیست ویکم محسوب می شود.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: ما در سازمان ملل برای این لحظه با دقت آماده هستیم. برای دو سال و نیم، از هنگامی که دبیر کل شدم، تلاش کرده ایم تغییرات آب وهوایی را در راس دستور کار جهانی قرار دهیم. امروز، وارد مرحله تازه ای شده ایم. اجلاس هفته گذشته دقیقا این مسئله را تعریف و توجه جهانیان را به آن جلب نمود. مطمئنا این مسائل پیچیده و مشکل هستند، به ویژه زمانی که مربوط به توافق مالی در کشور های فقیر می شوند. در عین حال رهبران، نیویورک را با تعهدی روشن و دستوراتی راسخ برای مذاکره کننده گان خود ترک کردند؛ در کپنهاگ معاهده را بپذیرید.
بان کی مون در ادامه آورده است: ژاپن چالشی ایجاد کرد و توافق کرد تا اشاعه گازهای گلخانه ای آن کشور را اگر سایرین نیز چنین کنند، تا سال 2020 تا 25 درصد کاهش دهد. رییس جمهور هو جین تائو گفت چین از قبل برای کاهش مصرف انرژی تلاش خود را آغاز کرده و بر جایگزین های "سبز" سرمایه گذاری کرده است. ایشان تاکید کرد چین آماده است تا اقدامات بیشتری بر اساس توافق بین المللی انجام دهد، همانگونه که باراک اوباما، رییس جمهورایالات متحده امریکا به همین نکته اشاره کرد. راه پیش رو به تلاش سخت تر نیاز دارد. مذاکره کننده گان برای دور دیگرگفتگوهای سازمان ملل در 28 سپتامبر در بانکوک گردهم می آیند و ما انتظاربرگزاری اجلاس کوچکتری از کشورهایی که تولید کننده عمده گاز های گلخانه ای هستند و آنهایی که از همه بیشتردر برابر آن آسیب پذیرند را در ماه نوامبر خواهیم داشتم. ما به پیشرفتی عمده در این سال برای موفقیت نیازداریم.
دبیرکل سازمان ملل می نویسد: ما شاهد نقطه عطفی در مورد مسئله حیاتی و مهم دیگری نیز بودیم : خلع سلاح هسته ای. نهایتا، این فرض که چنین سلاح هایی برای حفظ صلح مورد نیاز هستند در حال فرو پاشی است. در اجلاس ویژه ای که به درخواست رییس جمهور آمریکا برگزار شد، شورای امنیت با اجماع، قطعنامه ای را تصویب کرد که فصل نوینی در تلاش های سازمان ملل برای حل موضوع تکثیر و خلع سلاح هسته ای باز کرد. این مصوبه دورنمایی برای گسترش معاهده عدم تکثیر هسته ای را در ماه مه و امید برای اجرای معاهده جامع منع آزمایش هسته ای را ارائه می دهد. این مصوبه طرح اولیه چارچوب حقوقی برای اقدام علیه سوء استفاده از فنآوری غیر نظامی هسته ای برای نیات نظامی بیان می نماید و منعکس کننده اجماع نوظهوری است که در جلسات پی درپی دیده می شود مبتنی بر این که زمان آن فرارسیده تا فشار فزاینده بر کشورهایی وارد شود که به این اصول احترام نمی گذارند.
در ادامه مقاله این مقام سازمان ملل آمده است: ملت ها در جبهه سوم نیز متحد شده اند. ما شاهد ظهور بحران جدیدی هستیم. بر اساس گزارش اخیر ما با عنوان "ندای افراد آسیب پذیر" افرادی که نزدیک خط فقر هستند تبدیل به فقرای جدید می شوند. تقریبا 100 میلیون نفر امسال به زیر خط فقر سقوط می کنند. بازارها ممکن است بهبود پیدا کنند، اما درآمدها و مشاغل چنین نخواهند بود. بنابراین اوایل امسال سازمان ملل معاهده مشاغل جهانی را برای رشد پایدار و متوازن معرفی کرد. به همین دلیل ما نظام هشدار دهنده اثر آسیب پذیری جهانی را ایجاد کرده ایم که به ما اطلاعات و تحلیل واقعی درباره تصویر اجتماعی-اقتصادی از سراسر جهان می دهد. نیاز داریم دقیقا بدانیم چه کسی و در کجا به دلیل بحران مالی صدمه می بیند تا به بهترین وجه به آن پاسخ دهیم.
وی ادامه می دهد: در همین راستا سال آینده در همین زمان اجلاس ویژه سران در باره آرمان های توسعه هزاره را برگزار می کنیم. تنها پنج سال برای دستیابی به اهداف بهداشتی، آموزشی و امنیت بشری باقی مانده است که برای سال 2015 در نظر گرفته ایم. سازمان ملل در اجلاس های گوناگون گروه 20 طی سال گذشته، شامل آخرین آن در پیتسبورگ، قویا به نفع آنانی که عقب مانده اند، ایستاد و سخن گفت.
وی عقیده دارد: در مجمع عمومی همواره سخنرانی های زیادی صورت می گیرد اما عمل کمتر است. در عین حال هفته گذشته هنگامی که به بیانات رهبران جهان گوش فرا می دادم، از اشتیاق، تعهد و عزم دسته جمعی آنان برای تبدیل کشورهایی که به دلیل منافع کم متفرق بودند به ملت های متحد به نفع انگیزه مشترک خوب جهانی، خرسند شدم. از رویارویی با تغییرات آب و هوایی گرفته تا ایجاد جهانی بدون سلاح های اتمی و ایجاد اقتصادی پایدارتر و منصفانه تر، اینجانب شاهد روحیه چندجانبه گرایی نوینی هستم که سازمان ملل متحد در مرکز ثقل آن است. هیچ ملتی به تنهایی نمی تواند با این چالش ها برخورد نماید. اما سازمان ملل متحد با عنوان ملت های متحد، می تواند.
دبیرکل سازمان ملل متحد طی مقاله ای با اعلام اینکه هیچ کشوری به تنهایی نمی تواند چالش های جهان را حل کند، خواستار اتحاد مجدد ملل برای حل چالش های جهان شد.
کد خبر 956300
نظر شما