گزارش خبرنگار مهر در تبریز حاکی است، یکی از تبعیض آمیزترین قوانینی که موجب عدم توسعه مناطق آزاد بوده بحث ممنوعیت ورود بار همراه مسافر در مناطق آزاد کشور است.
یکی از مهمترین دلایل اقبال عمومی به سوی کیش و قشم به غیر از جاذبه های گردشگری، آزاد بودن ورود بار همراه مسافر به داخل کشور است.
با این اوصاف اما به دلایلی که معلوم نیست، سایر مناطق آزاد کشور همچون منطقه آزاد ارس از این مزیت غیرقابل انکار محروم مانده است.
منطقه آزاد ارس نیز به دلیل برخورداری از جاذبه های بی بدیل جنگل های ارسباران یکی از اهداف سفر گردشگران داخلی و خارجی است بطوریکه در نوروز امسال ورود 700 هزار گردشگر به این منطقه، ارس را در جایگاه نخست مناطق آزاد کشور قرار داد.
با این اوصاف درحالیکه حدود 10 سال از تاسیس منطقه آزاد ارس می گذرد اما تلاش مسئولان محلی برای آزادسازی ورود کالای همراه مسافر از این منطقه بی نتیجه مانده است.
در این میان، عباس رنجبر، مدیرعامل منطقه آزاد ارس در گفتگو با "مهر" از رفع این مانع قانونی در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: ما با ارسال نامه ای به دولت محترم خواستار یکسان سازی قوانین و رفع تبعیض مابین تمام مناطق آزاد کشور شده بودیم.
وی ادامه داد: لایحه آزادسازی ورود کالای همراه مسافر در مناطق آزاد کشور نیز به مجلس ارائه شده بود اما به دلیل وجود ایراد آئین نامه ای برای اصلاح به دولت بازگردانده شد.
رنجبر در پاسخ به اینکه این لایحه چه زمانی اصلاح و به مجلس برای تصویب ارائه می شود گفت: زمان این امر مشخص نیست اما امیدواریم این مهم تا پایان سال محقق شود.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس در پاسخ به این سئوال که آیا نمایندگان استان در مجلس بر اهمیت این لایحه واقف هستند گفت: تعدادی از نمایندگان محترم که با ما در اتباط هستند از اهمیت موضوع واقفند اما تعدادی از نمایندگان ارتباط چندانی با منطقه آزاد ارس ندارند.
از سوی دیگر، این سئوال مطرح می شود که ورود کالای همراه مسافر از مناطق آزاد چه منافعی به همراه دارد؟ مدیرعامل منطقه آزاد ارس در این خصوص گفت: به طور حتم این موضوع منفعت مستقیمی برای خود منطقه آزاد ندارد اما به صورت غیرمستقیم تحول عظیمی در اقتصاد استان خواهد داشت.
وی در توضیح موضوع افزود: علاوه بر جاذبه های گردشگری، موضوع خرید کالا از مناطق آزاد، مردم را به سوی این مناطق می کشاند.
رنجبر ادامه داد: درصورتیکه این قانون در ارس اجرا شود، حضور بی شمار مردم در منطقه موجب رونق اقتصادی، تجارت، صنعت و درآمدزائی بیشتر خواهد شد.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس در ادامه سخنان خود با اشاره به موافقتنامه اخیر بین جمهوری نخجوان و آذربایجان شرقی گفت: آزادسازی ورود و خروج اتباع ایرانی بدون نیاز به کاپتاژ خودرو به این جمهوری عامل مهمی در افزایش مسافران و توسعه منطقه آزاد ارس خواهد بود.
رنجبر با تاکید بر ادامه اجرای برنامه های تدوین شده برای توسعه منطقه آزاد ارس گفت: حضور سفیران 30 کشور جهان در تابستان امسال در منطقه آزاد ارس، تحول عظیمی از نظر تبلیغات و شناسائی قابلیت های ارس در نزد نمایندگان کشورهای خارجی بود که ماحصل آن در سال های آتی نمایان خواهد شد.
منطقه آزاد ارس در شمالغرب ایران در نقطه صفر مرزی در مجاورت با کشورهای ارمنستان، آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان استقرار یافته است. این منطقه در وسعتی بالغ بر 51 هزار هکتار بخشهایی از شهرستان های جلفا و کلیبر در شمال آذربایجان شرقی را فرا می گیرد.
نظر شما