به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالج امپریال لندن در تحقیقات خود کشف کردند که با وارد کردن یک جریان الکتریکی نوسانی ضعیف به پوست سر می توان شدت امواج مغزی را تغییر داد و به این ترتیب از سرعت حرکات فرد کاست.
این دانشمندان نشان دادند که در فعالیت الکتریکی پیچیده مغز که با دستگاه الکتروآنسوفالوگرام قابل مشاهده است می توان انواع مختلف امواج مغزی را شناسایی کرد. این امواج که در بسامدهای مختلف قابل تمایز هستند ،با حالات ویژه هر فرد ارتباط دارد. برای مثال خوابیدن با چشمهای باز یا با چشمهای بسته به این امواج بستگی دارند.
در این خصوص این محققان اظهار داشتند: "ما سرانجام موفق شدیم به صورت مستقیم آزمایش کنیم که امواج مغزی بر روی رفتار انسان تاثیر می گذارند. در این آزمایش ما توانستیم با کمک دستکاری فعالیت امواج بتا، سرعت حرکت فرد داوطلب را تغییر دهیم."
در این تحقیق، محققان از داوطلب خواستند که با حداکثر سرعت ممکن موقعیت یک نقطه روی مانیتور رایانه را از طریق یک دسته فرمان (joystick ) جابجا کند و همزمان به مغز داوطلب، امواج الکتریکی کوچکی را از طریق الکترودهایی که بر روی پوست سر نصب شده بود وارد کردند. جریان الکتریکی فعالیت نرمال موج بتا را افزایش داد.
تحقیقات پیشین نشان می داد که موج بتا بر روی فعالیت ماهیچه ها اثر می گذارد.
تاکنون در تحقیقات مشابه انجام شده از یک تحریک با شدت ثابت استفاده می شد درحالی که در این تحقیق جدید، دانشمندان از یک جریان الکتریکی نوسانی استفاده کردند.
به این ترتیب محققان مشاهده کردند که جریان نوسانی الکتریکی، حرکات فرد را در حدود 10 درصد کندتر کرد.
براساس گزارش Popular Science، این دانشمندان امیدوارند با این روش در درمان بیماریهای چون پارکینسون استفاده کنند.
نظر شما