به گزارش خبرنگار مهر ، تاج محمد کاظمی ظهر یکشنبه در حاشیه کلاس آموزشی خبرنگاران آزاد و مطبوعات محلی مازندران اظهار داشت: ایران 70 میلیون نفر جمعیت دارد و تیراژ مطبوعات روزانه حدود 2 میلیون و 500 هزار نسخه است.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته رسانه نقش مهمی در تحولت جامعه ایفا میکند، تصریح کرد: با خصوصی شدن نشریات در این کشورها رقابت زیادی در عرصه مطبوعات به وجود آمده است و آنها از نشریه به عنوان دومین صنعت پولساز در کشور یاد میکنند.
کاظمی تصریح کرد: در کشور ژاپن که حدود 120 میلیون نفر جمعیت دارد، تیراژ مطبوعات بالغ بر 80 میلیون نسخه است که بر این اساس برای کمتر از دو نفر یک نسخه نشریه منتشر میشود.
این مدرس روزنامهنگاری با بیان اینکه خواندن روزنامه در کشورهای توسعه یافته یک فرهنگ و نیاز تلقی میشود، گفت: در برخی از کشورهای پیشرفته به ویژه ژاپن مردم روزنامه میخوانند تا تصمیم بگیرند و بر اساس آن بتوانند نیازهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خود را برطرف کنند.
وی کشورهای آفریقای جنوبی را مظهر خصوصیسازی دانست و یادآور شد: تمام رسانهها و روزنامههای این کشور به صورت خصوصی فعالیت میکنند و همین امر سبب شد تا خبرنگاران و دستاندرکاران رسانهای از لحاظ مادی اشباع باشند.
کاظمی افزود: در ایران تا زمانی که مطبوعات به صورت خصوصی اداره نشود، وضعیت مادی و امنیت خبرنگاران ارتقا نمییابد.
وی تخصصی شدن فعالیت خبرنگاران را اصل دانست و یادآور شد: حوزهبندی کردن فعالیت خبرنگاران رسانههای گروهی سبب میشود تا این اقشار به صورت تخصصی خبر تهیه کنند.
مدرس رسانههای گروهی در کشور یکی از بزرگترین معایب را در مطبوعات نبود تجربه و تخصص در نزد برخی از صاحبان امتیاز مطبوعات عنوان کرد و گفت: هر فردی که مجوز نشریهای را دریافت میکند و قصد نشر را دارد، باید از افرادی را که صاحب تخصص و تجربه هستند، به عنوان سردبیر به کار گیرند.
نظر شما