۱۲ مهر ۱۳۸۸، ۱۶:۳۴

شهرکهای صنعتی مازندران به قبرستان سوله ها مبدل شده است

شهرکهای صنعتی مازندران به قبرستان سوله ها مبدل شده است

ساری - خبرگزاری مهر: یک مسئول در اداره کل محیط زیست مازندران گفت: تعدادی از شهرکهای صنعتی شرق استان علیرغم اخذ مجوز از محیط زیست هیچ اقدامی برای توسعه صورت نداده اند و به همین دلیل شهرکهای صنعتی استان تبدیل به قبرستان سوله ها شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر یداللهی بعداز ظهر یکشنبه در حاشیه همایش صنعت سبز مازندران در جمع خبرنگاران گفت : اغلب سرمایه گذارانی را وارد استان می کنیم که صنعت مورد نظر آنها با شرایط اقلیمی استان سازگاری ندارد.

وی افزود: شهرکهای تخصصی کشاورزی، الکترونیک و شن و ماسه در استان احداث شده اند اما عملا به صورت تخصصی از آنها استفاده نمی شود چرا که زمینهای این شهرک ها باید به فروش برسند و بسیار دیده شده که در شهرک صنعتی تخصصی کشاورزی جز چند واحد، بقیه واحدها کشاورزی نیستند.

وی با بیان اینکه درصدد ایجاد نخستین شهرک بازیافت هستیم، اظهار داشت: در این زمینه درحال بررسی و مکان یابی هستیم.

یداللهی با اشاره به اینکه از سال 86 تاکنون استعلام صنایع از محیط زیست اجرایی شده تصریح کرد: کلیه واحدهایی که در جاده های اصلی و در نزدیکی مناطق مسکونی واقع شده اند از محیط زیست مجوز نگرفته اند.

وی گفت: از 21 واحد معدنی که در بین شهرستان نکا تا بهشهر قراردارند، حدود چهار واحد از محیط زیست مجوز گرفته اند.

یداللهی افزود: طبق قانون در استانهای شمالی، هیچ صنعتی قادر نیست که در خارج از شهرک صنعتی احداث شود.

معاون محیط زیست مازندران گفت: در صورتی که شهرک صنعتی زمین برای واگذاری نداشت کمیته استقرار صنایع طبق ماده 4 این قانون با حضور 13 مدیر و به دبیری محیط زیست تشکیل شده و مسئله را مورد بررسی قرار می دهد که احداث کشتارگاه نیز از این موارد است. 

وی با بیان اینکه محیط زیست قانونی برای جلوگیری از احداث واحدهای غیرمرتبط در شهرکهای صنعتی مخصوص یا کنار جاده ها ندارد، تصریح کرد: بهزیستی در صورت جلوگیری از کار این واحدها، باید جریمه تاخیر در انجام امور واحدهای غیر مجاز را پرداخت کند.

وی افزود: هرگاه محیط زیست به صورت تیمی اقدام کرده موفق بوده و آنجا که بحث سیاست و فشار نماینده و فرماندار و ... بوده، کار با موفقیت همراه نشده است.

این مسئول محیط زیست در خصوص پالایشگاه گفت: محیط زیست با احداث پالایشگاه در میانکاله مخالف بود ولی این کار در حال انجام است و اگر در آینده اتفاقی برای میانکاله بیفتد، 60 سال زحمتی که در این منطقه انجام شده به نابودی کشیده خواهد شد.

وی تصریح کرد: میانکاله مانند گهواره ای برای زیست محیط دریای خزر است و اگر نفتی وارد آن شود، شیلات و گردشگری میانکاله و محیط زیست دریای خزررا تحت الشعاع قرارخواهد گرفت.

یداللهی در رابطه با دلایل پیشرفت شهرکهای صنعتی شهرستانهای منتهی به غرب استان گفت: دیدگاه صنعتی مردم منطقه، نزدیکی به بازار تولید و فروش و رعایت موارد زیست محیطی از جمله عوامل پیشرفت است و ضمن این که با تعریض جاده هراز شهرک لاریجان نیز پر رونق خواهد شد.

کد خبر 958284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha