به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، سیدحسین حسینی محمدی پیش از ظهر دوشنبه در جمع شماری از خبرنگاران افزود: فصلی بودن محصولات تولیدی استان از جمله خرما و میگو و افزایش هزینه های سربار واحدهای بسته بندی این محصولات علاوه بر اختلال در صادرات آن موجب کاهش سرمایه گذاری در آن نیز شده است.
وی اظهار داشت: نبود ارقام تجاری در تولید خرما و نبود مراکز تحقیق و توسعه (R&D) در صنایع و ارزش افزوده پایین برخی محصولات استان نیز از نقاط ضعف در راه توسعه صادرات غیرنفتی استان بوشهر است.
حسینی محمدی در ادامه با اشاره به مشکلات بخش سرمایه گذاری در استان، پایین بودن نرخ مشارکت بخش خصوصی از عمده ترین مشکلات این بخش عنوان کرد و گفت: طولانی بودن فرایند پرداخت تسهیلات به بنگاه های زودبازده بر مشکلات این بخش افزوده است.
دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزود: کمبود نیروی متخصص در ادارات شهرستان ها و ضعف در نگرش مدیران به تشویق تولید برای صادرات، روند صادرات محصولات غیرنفتی را با مشکل مواجه کرده است.
وی یادآور شد: بالا بودن نرخ اصطحلاک ماشین آلات برای صنایع فرآوری محصولات شیلاتی و نخیلاتی و کمبود آب و برق در استان از دیگر مشکلات در صادرات استان است.
وی سابقه دیرینه مردم بوشهر در امر صیادی و کشاورزی را از نقاط قوت در امر صادرات غیرنفتی عنوان کرد و گفت: وجود 625 کیلومتر مرزآبی با خلیج فارس و حوزه های وسیع بندری، شیلاتی و گردشگری شرایط خوبی را برای صادرات محصولات غیرنفتی فراهم کرده است.
وی ظرفیتهای بالفعل در حوزه های حمل و نقل هوایی و دریایی برای صادرات را از دیگر مزایای استان بوشهر برای صادرات محصولات غیرنفتی عنوان کرد.
نظر شما