به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، سیدحمید رضا میرآفتاب ظهر سه شنبه به خبرنگاران در گرگان افزود: اکنون تنها بخش محدودی حدود 200 هزار تن سیلو از سوی بخش خصوصی در استان ساخته شده یا در حال ساخت است.
وی اظهار داشت: با توجه به لزوم توجه جدی به بخش خصوصی از طریق انجمن صنفی صنایع آرد استان به کارخانجات آرد اعلام شده تا به منظور ارتقا سطح کیفی ذخیره سازی گندم، برای احداث سیلوی استاندارد در استان اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: با این اقدام، تمام کارخانجات آردسازی استان مجهز به سیلوهای فلزی با حداقل ظرفیت 10هزار تن می شوند و بدین ترتیب ظرفیت استاندارد سیلوهای استان حدود 300 هزار تن افزایش خواهد یافت.
میرآفتاب گفت: در حال حاضر ظرفیت انبارهای مسقف ومعمولی کارخانجات آرد سازی استان نیز، حدود 400 هزار تن بوده و با خرید گندم به قیمت و کیفیت مناسب در فصل برداشت و انبار آن در شرایط مناسب در سیلوهای بخش خصوصی، این امکان برای صاحبان کارخانجات آرد مهیا می شود که بتوانند در تمام طول سال با تولید آرد با کیفیت وبا قیمت مناسب، همچنان در بازار رقابتی بسیار فشرده این صنعت باقی بمانند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان بیان داشت: همچنین با توجه به بحث آزادسازی قیمت آرد در بخش نانهای صنعتی، فانتزی و خرید گندم توسط صاحبان صنایع آرد سازی در آینده، داشتن انبار و سیلوی استاندارد جهت ذخیره مناسب گندم همچون صنایع تولیدی دیگر، امری غیرقابل اجتناب برای صاحبان این صنعت است.
عضو هیئت مدیره شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور یادآور شد: به نظر می رسد که نهضت ساخت سیلو توسط بخش خصوصی بتواند گامی موثر در راستای جبران کمبود سیلوهای موجود دراستان باشد.
محمد زاودی مدیرعامل کارخانه آرد "زاودی" که کار ساخت سیلوی این واحد تولیدی را از سال 86 با ظرفیت 30 هزار تن (شش کندوی پنج هزار تنی) آغاز کرده است، گفت: برای ذخیره سازی گندم، سیلو کارآیی بهتری نسبت به انبار دارد و به نحو بهتری از گندمها محافظت می کند و ضایعات گندم را کاهش می دهد.
وی افزود: از آنجا که ساخت و راه اندازی سیلو هزینه براست، بدون کمک و حمایت دولت نمی توان آن را پیش برد و در صورتی که دولت حمایت کند، سیلوهای بیشتری از سوی بخش خصوصی در استان ساخته خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: کار ساخت سیلوی 30 هزار تنی این کارخانه در حال حاضر به پایان رسیده اما قرار است با طرح توسعه کارخانه در 22 بهمن ماه سال جاری به طور رسمی به بهره برداری برسد.
زاودی بیان داشت: برای احداث این سیلو 15 میلیارد ریال هزینه شده و فناوری بکار گرفته شده دراین سیلو، از کشور ترکیه وارد شده است.
تحقیقات انجام شده، نشان داده که استان گلستان رتبه اول کیفیت گندم را در کشور داراست و باید با ایجاد شرایط ذخیره سازی این محصول در این استان به ظرفیت ذخیره گندم در استان افزود.
نظر شما