به گزارش خبرنگار مهر، رحمت امینی عضو هیئت داوران دومین جشنواره سراسری تئاتر ایثار در این نشست با اشاره به نوپا بودن جشنواره گفت: ما در عرصههای مختلف باید به موضوع ایثار نگاه کنیم. اولین معنی که از کلمه ایثار به ذهن خطور میکند به دوران پرتلاطم و ماندگار دفاع مقدس مربوط است اما باید توجه را به عرصههای دیگر ایثار هم معطوف کرد.
وی تأکید کرد: باید از شب اختتامیه جشنواره دوم کار جشنواره سوم شروع شود. ما دو مکانیزم را در دو دوره جشنواره تجربه کردیم که جشنواره سوم میتواند با استفاده از این دو تجربه برگزار شود. ضعف حوزه تئاتر ضعف کشوری است و دلیلش این است که مشوق تئاتر در کشور ما کم است. تئاتر انسانیترین و مؤثرترین هنری است که زنده و رو در رو با مخاطبان ارتباط برقرار میکند و هر شب اجرا میتواند اتفاقی نو باشد. در نتیجه تئاتر نیز همچون مقوله ایثار نیازمند ممارست و صبر است.
در ادامه محمداسماعیل رضایی دبیر جشنواره تئاتر ایثار درباره ضعف متون و پرداخت اکثر آثار به جبنههای کلیشهای موضوع ایثار و دفاع مقدس گفت: بحث جشنواره ما ایثار است و قصد داریم ایثار را در جامعه نهادینه کنیم. ما در زمان جنگ و بحران تعریفی متفاوت از مقوله ایثار داریم. البته این را نباید فراموش کنیم که جشنواره دومین سال برگزار خود را سپری میکند و امیدواریم در آینده بتوانیم جایگاه مناسبی را برای جشنواره به دست بیاوریم.
وی از برگزاری جشنواره تئاتر ایثار برای کودک و نوجوان خبر داد و گفت: در این دوره از جشنواره 100 متن از میان 600 متن رسیده به دبیرخانه به گروه سنی کودک و نوجوان اختصاص داشت از این رو تصمیم گرفتیم که به مناسبت 13 آبان جشنواره ایثار را برای گروه سنی کودک و نوجوان نیز برگزار کنیم.
دبیر جشنواره دوم تئاتر ایثار درباره بینالمللی شدن جشنواره گفت: چون جشنواره جوان است هنوز به نتیجهای قطعی در این مورد نرسیدهایم اما کردستان عراق ابراز تمایل کرده تا در جشنواره ایثار حضور داشته باشد. از این رو احتمال این وجود دارد که در فراخوان دوره سوم بخش بینالملل را نیز بگنجانیم.
دومین جشنواره بینالمللی تئاتر ایثار از 12 تا 16 مهرماه در تهران برگزار میشود.
نظر شما