خبرنگار مهر در بروجرد در حاشیه دومین کنگره سراسری شعر روح آینه گفتگویی با دو تن از شعرای کشور انجام داده که بخشی از آن در زیر می آید.
دبیر ادبیات فارسی و ادبی نیشابور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نقش شعر معاصر در تفکر مهدویت، گفت: مقوله انتظار برای شاعران معاصر کشور به شکل یک دغدغه تبدیل شده است.
خدابخش صفا دل در این زمینه افزود: هر شاعر و نویسنده ای در زندگی شخصی خود دغدغه هایی دارد که علاوه بر این دغدغه ها جایگاه اندیشه مهدویت در ادبیات معاصر نیز برای آنها دغدغه ای دیگر محسوب می شود.
وی پیرامون جایگاه اندیشه مهدویت در ادبیات معاصر، عنوان کرد: شاعران باید مقوله انتظار را سرلوحه کار و زندگی خود قرار دهند و این مسیر طی نمی شود مگر با حمایت دست اندرکاران قلم.
ورود به عرصه شعر سپید بدون شناخت از ادبیات گذشته ایران بیهوده است
صفادل همچنین در رابطه با روی آوردن بیشتر جوانان به ادبیات معاصر به ویژه شعر سپید نیز بیان داشت: کسانیکه جان مایه کمتری از ادبیات سترگ ایران دارند برای اینکه زودتر به آن هدفی که دارند برسند سعی می کنند از راه میانبر رفته و ظاهرا به سمت کارهای سپید و آزاد، روی می آورند که این کار بدون شناخت ادبیات گذشته ایران کاری بیهوده و ابتر است.
وی خطاب به جوانانی که تمایل به شعرسرایی و ورود به این حوزه را دارند، خاطر نشان کرد: من خواندن، خواندن و خواندن را به جوانان توصیه می کنم و اعتقاد دارم مطالعه در رمان های کلیدی شاعران ایران و جهان در بخش داستان و شعر می تواند این افراد را یاری کند.
وی با اشاره به برگزاری کنگره سراسری شعر روح آینه، هدف از برگزاری اینگونه کنگره ها را ایجاد انگیزه در جوانان برای رویکرد در ادبیات بویژه تشویق آنان در جهت آشنایی شعرا و بزرگان ادبیات ایران دانست.
به گزارش مهر، از آثار این شاعر برجسته کشور می توان به چشمهایت شاعرم کرد، فصلهای خالی از کبوتر، آبی های لال و ملکوت هفتم اشاره کرد.
تاثیر تفکر مهدویت در ادبیات معاصر بسیارچشمگیراست
رئیس انجمن ادبی سخن کاشان و مدرس ادبیات در خانه هنرمندان کاشان نیز در حاشیه کنگره سراسری شعر روح آینه در گفتگو با خبرنگار مهر انگیزه حضور خود را در کنگره اینگونه عنوان کرد: مقصود از حضور در کنگره، اعتلای ادبیات وشعر آیینی معاصر است و از سوی دیگر جوانان راهم باید مورد تشویق و ترغیب قرار داد و به ارشاد و راهنمایی جوانان پرداخت.
سید علی اصغر صائم کاشانی در رابطه با تاثیر تفکر مهدویت در ادبیات معاصر، گفت: تاثیر تفکر مهدویت در ادبیات معاصر بسیارچشمگیراست اما باید در این زمینه بیشتر کار شود و بیشتر از این سرمایه گذاری فرهنگی و ادبی توسط مسئولان در این حوزه به عمل آید.
وی با بیان این مطلب که هدف از برگزاری اینگونه کنگره ها ایجاد انگیزه در جوانان و تشویق آنان در جهت آشنایی با شعرا و بزرگان ادبیات ایران است، افزود: حضور جوانان در محافل ادبی الزامی است و مایه نشاط و طراوت کنگره هاست و باید به جوانان کشور بها داده شود تا بتوانند توانمندی های خود را به اثبات برسانند.
به گزارش مهر، از مجموعه آثار سید علی اصغر صائم کاشانی می توان به اشعار و کتب تحقیق و تصحیح و مقدمه بسیاری از دیوان های شاعران گذشته و معاصر که در مجموع به 44 جلد می رسد اشاره کرد.
نظر شما