۱۸ مهر ۱۳۸۸، ۱۸:۴۸

گفتگوی الجزیره با سلطانیه/

توضیحاتی درباره تاسیسات جدید غنی‌سازی در قم/ اوباما به شعارش عمل کند

توضیحاتی درباره تاسیسات جدید غنی‌سازی در قم/ اوباما به شعارش عمل کند

نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر ماهیت صلح جوی ملت ایران گفت اعطای جایزه صلح به اوباما حاکی از این حقیقت است که وی باید به شعارهای خود در زمینه تغییر سیاست خارجی آمریکا و بازگرداندن صلح به جهان عمل کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "علی اصغر سلطانیه" نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی در پاسخ سئوال مجری برنامه که خواستار افشای جزئیات بیشتری درباره تاسیسات جدید غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم شد، خاطرنشان کرد : جزئیات بیشتر درباره تاسیسات جدید نزدیک قم به زودی و پس از بازدید نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی در اختیار آژانس قرار خواهد گرفت. وی در عین حال از ارائه جزئیات بیشتر در این زمینه به علت محرمانه بودن این اطلاعات خودداری کرد.

وی در ادامه علت محرمانه بودن اطلاعات مربوط به این تاسیسات را اینگونه بیان کرد: پاسخ بسیار ساده است با توجه به اقدامات برخی رژیمهای معاند در منطقه طی سالهای دهه 1980 میلادی و حمله تابوشکنانه رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته ای عراق و نیز روشهای مشابهی که دولت بوش و رژیم صهیونیستی طی سالهای اخیر در پیش گرفته اند، دولت ایران بهتر دید فعالیتهای خود را در چنین شرایطی با کمترین هزینه ها و اقدامات پیشگیرانه انجام دهد.

وی افزود: ایران با تدابیر ویژه دفاعی درباره تاسیسات هسته ای نطنز اقدام به راه اندازی تاسیسات جدید در نزدیکی قم با پشتیبانی مضاعف کرده است. این اقدام برای این صورت گرفت که در صورت ناکارآمدی تاسیسات نطنز به هر دلیلی از جمله حمله، تهران توان تامین نیاز نیروگاه هسته ای خود را داشته باشد.

سلطانیه به سئوالی که درباره اعطای جایزه نوبل صلح امسال به "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا و امیدواری ایرانیها برای تعلق این جایزه به "محمود احمدی نژاد" در آینده پرسیده شد، گفت: بدیهی است این تصمیم پیامی روشن به رئیس جمهوری آمریکا داشت و آن این بود که وی باید اقدام جدی در راستای عملی کردن وعده های خود در ایجاد صلح در جهان و ایجاد تغییرات اساسی در سیاست خارجی کشورش انجام دهد. ما در طول تاریخ نشان داده ایم که ملت ایران ملت صلح، امنیت و مذاکره بوده است.  

نماینده ایران در پاسخ به سئوال دیگری که درباره سخنان هفته گذشته اوباما در سازمان ملل متحد مبنی بر ایجاد جهانی عاری از هر گونه سلاح هسته ای مطرح شد، گفت: ایجاد صلح در جهان بدون توجه به مسئله هسته ای امکان پذیر نیست، همانطور که هیچ یک از پیمانهای صلح و کنوانسیونهای سازمان ملل متحد نیز بدون توجه به این مسئله قابل اجرا نیست. موضوع مهم این است که چگونه می توان به چنین امری دست یافت، امری که بیش از هر چیز مستلزم همکاری کشورهای دارنده سلاح هسته ای در جهان است تا بار دیگر شاهد حوادث تلخی چون قتل عام مردم شهرهای ناکازاکی و هیروشیما نباشیم.

به گفته سلطانیه، آمریکا به عنوان کشوری که بیشترین سلاحهای هسته ای را در اختیار داشته و پرونده سیاهی در استفاده از این سلاحها علیه کشورهای دیگر دارد در این زمینه از مسئولیت بیشتری برخوردار است و باید تلاش خود را برای جبران جنایاتی که در زمان جنگ جهانی دوم از آن سر زنده به کار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به تلاشهای رژیم اسرائیل برای خطرناک جلوه دادن ایران و تاثیر آن در نوع برخورد جامعه جهانی با برنامه هسته ای صلح آمیز کشورمان توضیح داد: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران گفته اند وحشت آفرینی درباره ایران تلاشی است که برخی کشورها در راستای اهداف مغرضانه خود دنبال می کنند در حالی که ایران هیچگاه تهدیدی برای همسایگان خود نبوده و در طول قرنهای گذشته هرگز اقدامی تهاجمی علیه آنها انجام نداده است. در عین حال کشوری بوده که در همه حال از صلح و امنیت پشتیبانی کرده است.

کد خبر 962222

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha