به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رحیمی در نشست خبری پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران، مجلس ایثارگران را مقدس ترین مجلس خواند و گفت: اعضای این مجلس پدر و مادر شهدا یا همسر و فرزند شهدا و یا جانباز و آزاده هستند.
وی با بیان اینکه این مجلس برای دفاع از آرمان و افکار شهدا در کنار بنیاد شهید پایه گذاری شده است، تصریح کرد: نمایندگان این مجلس هیچ حقوقی دریافت نمی کنند و این مجلس هر سه ماه یکبار و کمیسیون های آن هر یکماه و نیم یکبار تشکیل می شود.
رئیس مجلس مشورتی ایثارگران نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت را در رأس اهداف مجلس اعلام کرد و افزود: این مجلس که برخاسته از بطن جامعه ایثارگری است ضمن حفظ استقلال خود در کنار بنیاد شهید فعالیت خواهد کرد و بودجه آن برای برگزاری نشستهای رسمی و تشکیل کمیسیونها از بودجه سالانه بنیاد شهید تأمین می شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم هر نوع مشورتی که از طریق این مجلس به قوای سه گانه داده می شود، پذیرفته شود، تأکید کرد: اما اگر نپذیرند مجلس برخوردهای جدی تری هم خواهد داشت که حداقل آن تذکر و گزارش به مقام معظم رهبری است.
رحیمی با اشاره به اینکه مجلس ایثارگران بعد از مجلس دانش آموزی و کارگری سومین مجلسی است که در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در 7 کمیسیون( بهداشت و درمان، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی، حقوقی و قضایی، پژوهش و تحقیقات، اجتماعی و موارد خاص) کارهای مقدماتی خود را آغاز خواهد کرد.
وی از تدوین اساسنامه این مجلس خبر داد و گفت: آیین نامه این مجلس در سومین اجلاس رسمی در آخر هفته جاری یعنی22 و 23 مهرماه تصویب خواهد شد و در نشستهای بعدی باید منتظر مصوبات آن باشیم.
همه جناح های فکری کشور در مجلس ایثارگران حضور دارند
وی نمایندگان مجلس ایثارگران را 235 نفر اعلام کرد و افزود: 215 ایثارگر از استانهای کشور با رأی جامعه ایثارگران و 20 نفر ایثارگر نیز از سوی بنیاد شهید برای دوره چهار ساله انتخاب شدند.
رئیس مجلس ایثارگران در رد موازی کاری این مجلس تصریح کرد: این مجلس از جامعه ایثارگر تشکیل شده و کلام و فعالیتهای این افراد قطعا مؤثرتر خواهد بود چراکه آنها صاحبان انقلاب و نظام هستند. این افراد داوطلبانه می خواهند فرهنگ ایثار را در جامعه ترویج دهند و کج اندیشی های برخی از مدیران را تذکر دهند.
رحیمی در مورد وظیفه مجلس ایثارگران در قبال مشکلات معیشتی و درمانی جانبازان تصریح کرد: مجلس به دنبال حل مشکلات معیشتی جانبازان نیست البته این مسائل در مجلس ایثارگران لحاظ خواهد شد و در کمیسیونهای هفت گانه به آنها پرداخته می شود.
رئیس مجلس ایثارگران تأکید کرد: در این مجلس هم افکار چپ و هم راست حضور دارند چراکه از همه این جناح ها در طول انقلاب و دفاع مقدس ایثارگر و شهید داریم.
جوکار دبیر اجرایی مجلس سوم ایثارگران نیز در این نشست تأکید کرد: هر فرد تنها به صرف ایثارگری وارد این مجلس نمی شود بلکه افراد باید حداقل سه ویژگی خاص یعنی دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی، مقبولیت در نزد جامعه ایثارگر و آشنایی با مشکلات و مسائل ایثارگران را داشته باشند.
وی به لایحه جامع خدمات رسانی به ایثارگران اشاره کرد و گفت: موانعی باعث شد که این لایحه با تأخیر مواجه شود که مهمترین مانع آن میزان بودجه و اعتباری بود که مطرح شد که در نهایت برای حل مسئله به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاعشد که در کنار آن طرح دیگری مطرح شده که الان در دستور کار کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی است.
جوکار در خصوص نقش مجلس ایثارگران در لایجه جامع خدمات رسانی نیز تصریح کرد: مجلس ایثارگران با رایزنی و نظرات مشورتی خود می تواند کمک کند تا هر چه زودتر این لایحه با غنای بیشتری تصویب شود و در خدمت جامعه ایثارگری قرار گیرد.
دبیر اجرایی سومین نشست مجلس ایثارگران تأکید کرد: این مجلس در راستای هماهنگ کردن همه نهادها، سازمانها و مراکزی که به نوعی اعتبار بودجه و اهداف خود را در مورد ایثارگران می دانند، تشکیل شده است.
ایثارگران سرمایه اجتماعی کشور هستند
حجت الاسلام مازنی مدیر کل مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز تصریح کرد: از235 نماینده این مجلس، 5 نفر ایثارگر عضو شورای سیاست گذاری طرح معتمدان معین هستند. معتمدان معین ایثارگران تحصیل کرده و توانمند هستند که داوطلبانه با بنیاد شهید همکاری دارند که هم اکنون 10 هزار عضو فعال در سراسر کشور دارد.
وی ایثارگران را سرمایه اجتماعی کشور خواند و گفت: در درون این افراد تعهد، دلسوزی و عشق به کشور و توانمندی هایی است که اگر اینها به صورت خودجوش شبکه هایی از تشکلهای مردمی تشکیل شود قطعا می تواند به کل جامعه خدمت برساند.
مازنی مجلس ایثارگران را یک نهاد مردمی خواند و گفت: این مجلس می خواهد به جای کمک گرفتن از جامعه برای حل مشکلات ایثارگران، ایثارگران را برای خدمت به جامعه معرفی کند.
مدیرکل مددکاری بنیاد شهید افزود: مجلس ایثارگران به درخواست جامعه ایثارگر برای کمک به جامعه از سوی بنیاد شهید تشکیل شد و این مجلس می تواند الگویی برای سایر اقشار باشد تا از درون خود مجالسی را ایجاد کنند البته نه برای حل مسائل صنفی بلکه برای استفاده از توانشان برای کمک به کشور شکل گیرند.
وی در مورد روند انتخابات مجلس ایثاگران گفت: در اساسنامه اولیه بنیاد شهید، شورای هماهنگی و نظارت پیش بینی شده که ترکیبی از مدیران ارشد بنیاد، هیئت رئیسه مجلس و رؤسای کمیسیونهای مجلس است که تحت نظارت ریاست عالی بنیاد شهید تشکیل می شود و مسئولیت برگزاری انتخابات را این مجموعه برعهده دارد.
تاکنون 2 میلیون ایثارگر شناسایی شده اند
حجت الاسلام مازنی آمار جامعه ایثارگر را 2 میلیون نفر شامل پدر و مادرشهدا، همسر و فرزند شهدا و جانبازان و آزادگان اعلام کرد و افزود: اگر همسر و فرزند جانبازان و آزادگان را نیز اضافه کنیم جمع بیشتری را شامل می شود. خوشبختانه پدرو مادر بسیاری از شهدا در قید حیات هستند و بیش از 50 درصد فرزندان شهدا ازدواج کرده اند و بقیه در آستانه ازدواج هستند که طی 3 ساله آینده همه آنها متأهل خواهند شد.
مدیر کل مددکاری بنیاد شهید استفاده از ظرفیت عظیم انسانی جامعه ایثارگر برای خدمت به جامعه با رویکرد اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت را از مهمترین اهداف تشکیل مجلس مشورتی ایثارگران خواند.
نظر شما