به گزارش خبرنگار مهر، سردار عزیزالله رجب زاده روز یکشنبه در اولین همایش استانی تشکلهای مردم نهاد فعال در پیشگیری و درمان اعتیاد تصریح کرد: از این تعداد تنها 34 تشکل معادل 10 درصد از مجموع تشکلهای مردمی فعال حوزه درمان اعتیاد دارای مجوز بوده و 73 تشکل نیز در حال اخذ مجوز هستند که در صورت امکان روند ارائه مجوز به آنها تسهیل خواهد شد.
وی عنوان کرد: در شهر تهران نیز مجموعا 124 تشکل مردمی در حوزه درمان اعتیاد فعال هستند و از این تعداد نیز 43 تشکل غیر مجاز، 26 تشکل مجوز دار و 58 تشکل نیز در حال اخذ مجوز هستند.
سردار رجبزاده در راستای توضیح هر چه بیشتر بحران موجود در استان تهران و پایتخت در حوزه تشکلهای غیر قانونی فعال در حوزه درمان اعتیاد توضیح داد: حجم فعالیت غیر قانونی تشکلهای مردمی در این حوزه تا اندازهای است که برای مثال در اسلامشهر و شهر ری به ترتیب از مجموع 21 و 27 تشکل مردم نهاد فعال در حوزه اعتیاد همگی غیر مجاز هستند.
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ با تاکید بر این که تشکلهای مردم نهاد فعال در این زمینه باید هر چه سریعتر قانونمند شوند، گفت: مهلت سه ماهه به مراکز و تشکلهای غیر مجاز فعال در حوزه درمان اعتیاد داده ایم تا هر چه سریعتر نسبت به دریافت استانداردها و کسب مجوز اقدام کنند.
وی افزود: خوشبختانه برخی از تشکلهای مردمی با هدف افزایش مشارکتهای جامعه در پیشگیری و درمان اعتیاد از نهادهای مختلف از جمله بهزیستی، مجوز گرفتهاند و فعالیت میکنند اما متاسفانه شمار زیادی نیز به دلیل فقدان وحدت رویه، عدم سازماندهی منظم و نظارت مستمر با مسئولیت افرادی سودجو که صرفا نگاهی اقتصادی در این زمینه دارند و در مکانهای غیر بهداشتی، مبادرت به ترک اعتیاد افراد میکنند که این امر روند اقبال عمومی برای ترک اعتیاد در این مراکز مردمی را تحت الشعاع قرار میدهد.
رجب زاده با تاکید بر این که در این راستا افزایش مکانیسمهای کنترلی مجهز و سرعت بخشیدن با این مراکز باید در دستور کار قرار گیرد بر لزوم شناسایی تشکلهای غیر مجاز فعال در حوزه اعتیاد و شناساندن آنها به مردم برای جلب اعتماد جامعه تاکید کرد و گفت: افزایش راهاندازی مراکز ترک اعتیاد بدون مکانیسمهای کنترلی و استانداردهای لازم در کنار اعمال روشهای سلیقهای ترک اعتیاد که در تشکلهای غیر مجاز و غیر قانونی به کار گرفته میشود همه اقدامات صورت گرفته در این زمینه را زیر سئوال میبرد.
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ با بیان این که متاسفانه بسیاری از تشکلهای غیرمجاز فعال در حوزه درمان اعتیاد خود را به سازمانهای دیگر وابسته معرفی میکنند اذعان کرد: برخی از این افراد با تطمیع بعضی از پرسنل اداری از مدارک و اسناد سوءاستفاده میکنند. علاوه بر این برخی از آنها از روشهای غیرعلمی و عجیب نیز در درمان معتادان بهره میگیرند که از جمله آن میتوان به "کتک درمانی" ، "آب درمانی" ، "شرطی درمانی " و .... استفاده میکنند که بسیاری از آنها موجب بروز برخی از بیماریهای خاص در این افراد میشود.
وی تصریح کرد: در عین حال برخی از این مراکز حتی در زیر سایه درمان اعتیاد در کار فروش مواد غیرمجاز نیز دست دارند که این امر لزوم برخورد قاطع قضایی با این افراد را نشان میدهد.
سردار رجبزاده با اظهار امیدواری نسبت به تدوین هر چه سریعتر شرح وظایف مراکز درمانی اعتیاد با هدف ایجاد بسترهای لازم برای کاهش تخلفات در این زمینه در ادامه به تبلیغات غیرواقعی و گمراه کننده ترک اعتیاد در مطبوعات نیز اشاره و بیان کرد: متاسفانه این نوع تبلیغات به دلیل فقدان نظارت لازم رو به گسترش است که برخورد با این موضوع نیز از طرقی چون استانداردسازی صدور مجوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جلوگیری از انتشار این تبلیغات لازم الاجراست.
وی همچنین خواستار تشکیل یک بانک اطلاعاتی جامع در مورد تشکلهای مردم نهاد فعال در حوزه اعتیاد با هدف برخورد قاطع با تشکلهای فاقد مجوز شد و اظهار داشت: به این تشکلها مدتی فرصت داده میشود تا اقدامات خود را استانداردسازی کنند و پس از آن مطمئنا با تشکلهای متخلف برخورد خواهد شد.
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ اعمال کنترلهای محسوس و نامحسوس از مراکز درمان اعتیاد را نیز یکی از اقدامات مؤثر در راستای کاهش فعالیت این تشکلهای غیر مجاز دانست.
نظر شما