به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس پرس، دو نویسنده معترض که بر اثر فشار دولت چین از فهرست میهمانان نمایشگاه کتاب فرانکفورت حذف شده بودند بر اثر فشارهای جوامع بینالمللی سرانجام دوباره به این نمایشگاه دعوت شدند.
کشور چین که میهمان ویژه نمایشگاه کتاب فرانکفورت است شرایطی برای حضور خود عنوان کرده بود که از آن جمله پس گرفتن دعوت از "بی لینگ" و "دای کینگ"، دو نویسنده چینی خارج از کشور بود که در ابتدا با این شرط موافقت شد اما پس از اینکه برپا کنندگان نمایشگاه به نقض آزادی بیان متهم شدند به این خواسته دولت چین تن ندادند.
وو هونگبو، سفیر چین در آلمان، ضمن ابراز نارضایتی از این موضوع عنوان کرد: این اقدام میزبانان نمایشگاه غیر قابل قبول است و نشان از عدم احترام به شرکت کنندگان چینی است.
هربرت وایزنر، رئیس بخش آلمانی نویسندگان انجمن دفاع از قلم در همین زمینه گفت: سازماندهندگان چینی برای سانسور دولتیشان در اشتباهند و این کار وحشتناک است.
وایزنر نمایشگاه امسال را با عملکردی متعادل دانست.
جوردن بوس، مدیر نمایشگاه فرانکفورت، هفته گذشته در برلین در گفتگو با خبرنگاران گفت: ما میدانیم که همیشه اعتراض میشود. شکی نیست که سانسور در چین وجود دارد و این کشور از دموکراسی فاصله دارد اما سه سال پیش وقتی میخواستیم با پکن به توافق برسیم این شرط را گذاشته بودیم که آزادی بیان به طور کامل رعایت شود.
وی دعوت از دو نویسنده معترض چینی را عملی سیاسی ندانست و تاکید کرد که این کار تنها در راستای آزادی بیان انجام میشود.
نظر شما