به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، ابوالفتح ابراهیمی در گفتگو با خبرنگاران افزود: تراکتورسازی به عنوان یکی از بزرگ ترین واحد های صنعتی کشور پس از رویارویی با بحران های مالی، هم اکنون روزهای عادی تولید خود را می گذراند به طوری که امیدها برای بهبود وضعیت فعلی زنده شده است.
وی اعلام کرد: هم اکنون هیچ تراکتوری بدون سفارش تولید نمی شود و محصولات تولیدی انباشت شده در محوطه شرکت نیز به طور کامل به فروش رسیده است.
وی به اثرات بحران اقتصادی دنیا بر صنعت تولید اشاره کرد و افزود: سیاست جدید هیئت مدیره شرکت تراکتورسازی ایران نه کوچک سازی مجموعه که چابک سازی آن است و برای تحقق این مهم برنامه های مختلفی به اجرا درخواهد آمد.
ابراهیمی افزود: صنعت تراکتورسازی با مجهز شدن به فناوری های روز قادر است مسیر توسعه روزافزون را با شتاب بیشتر طی کند.
تنوع بخشی به محصولات تولیدی؛ رویکرد جدید تراکتورسازی
ابراهیمی سیاست محوری شرکت تراکتورسازی ایران را تنوع بخشی به محصولات تولیدی این مجموعه اعلام کرد و افزود: تولید تراکتورهای سنگین با قدرت 140 و 150 اسب بخار با استعداد تولید سه هزار دستگاه در سال از برنامه های مهم این شرکت است.
مدیر عامل تراکتورسازی ایران اضافه کرد: تولید تراکتورهای ویژه کار در شالیزارها و کشت برنج نیز از دیگر برنامه هایی است که در صورت نیاز می توان تا 16 هزار دستگاه در سال را تولید و روانه بازار کرد.
توسعه تراکتورسازی با طرح جایگزینی تراکتورهای فرسوده
ابراهیمی با اشاره به طرح جایگزینی تراکتورهای فرسوده، اجرای آن را ضروری توصیف کرد و گفت: عمر مفید تراکتور، 13 سال است که اگر این استاندارد رعایت شود 25 هزار دستگاه تراکتور در سال باید به بخش کشاورزی کشور تزریق شود.
وی گفت: با اجرایی شدن این طرح بسیاری از مشکلات ریز و درشت شرکت تراکتورسازی ایران نیز مرتفع خواهد شد.
مدیر عامل شرکت تراکتورسازی ایران تصریح کرد: اجرایی شدن این طرح همچنین به افزایش راندمان کاری و ارتقای بهره وری بخش کشاورزی کمک شایان توجهی خواهد کرد.
گفته می شود 400 هزار تراکتور فرسوده در کشور وجود دارد.
ارسال دومین محموله تراکتورهای صادراتی به عراق
مدیرعامل تراکتورسازی ایران همچنین در این نشست از ارسال دومین محموله تراکتورهای صادراتی به عراق خبر داد و اظهار داشت: امروز 80 دستگاه تراکتور به ارزش یک میلیون و 250 هزار دلار به این کشور ارسال شد.
وی افزود: تا کنون 250 دستگاه تراکتور در مقاطع مختلف به عراق صادر شده است و امید می رود این رقم تا پایان سال جاری به یک هزار دستگاه برسد.
ابراهیمی همچنین اضافه کرد: ارسال 144 دستگاه تراکتور نیز به کشور سودان برنامه ریزی شده که به زودی انجام خواهد شد.
به گفته مدیر عامل شرکت تراکتورسازی ایران ارزش این میزان محصول صادراتی به سودان دو میلیون دلار است.
عدم همکاری بانک ها؛ بزرگترین مانع توسعه صادرات
وی نقص در سیستم بانکی و عدم همکاری شایسته بانک ها را بزرگ ترین مانع توسعه صادرات دانست و گفت: بانک ها در انتقال ارز و گشایش خطوط اعتباری(LC) نقش بسیار مهمی ایفا می کنند.
وی با بیان اینکه نقص در سیستم بانکی امر توسعه صادرات محصولات تولیدی تراکتورسازی را با وقفه مواجه کرده است،افزود: برای توسعه صادرات محصولات تراکتورسازی باید تمام مراجع ذیصلاح به ویژه بانک ها بسیج شده و این شرکت را یاری کنند.
لزوم وضع تعرفه گمرگی برای واردات تراکتور
ابراهیمی در ادامه وضع تعرفه گمرکی برای واردات انواع تراکتور را ضروری خواند و افزود: هم اکنون واردکنندگان تراکتور این محصول را بدون تعرفه و با صفر درصد داخل کشور می کنند که همین امر یکی از عوامل ناکامی تراکتورسازی ایران به شمار می رود.
وی گفت: در زمان حاضر تنها محصولی که به راحتی وارد کشور می شود تراکتور و ابزار صنعتی آن است.
ابراهیمی با اشاره به سیاست های حمایتی دولت از صنایع خودروسازی افزود: زمانی که تعرفه واردات خودرو 110 درصد است انتظار می رود تعرفه واردات تراکتور نیز حداقل 50 درصد تعیین شود تا به این طریق صنعت تراکتورسازی و صنایع وابسته به آن مورد حمایت قرار گیرند.
به گفته مدیر عامل شرکت تراکتورسازی ایران هشت هزار نفر به صورت مستقیم در این شرکت شاغلند و بیش از 100 هزار نفر نیز به شکل غیرمستقیم از صنایع وابسته به تراکتورسازی امرار معاش می کنند.
وی اضافه کرد: باید علاوه بر وضع تعرفه گمرکی محدودیت هایی اعمال گردد تا محصول ناشناخته و ارزان قیمت در بازار داخل عرضه نشود.
مدیر عامل شرکت تراکتوری سازی ایران خاطر نشان کرد: با همه این اوصاف، محصولات این شرکت هم به لحاظ کیفیت و هم از نظر قیمت قابل رقابت با محصولات خارجی است.
معضل بدهی 56 میلیارد تومانی دولت به تراکتورسازی
ابوالفتح ابراهیمی در بخش دیگری از این نشست خبری مجموع مطالبات دولت به شرکت تراکتورسازی ایران را 56 میلیارد تومان اعلام کرد.
وی جایگاه تراکتورسازی را رفیع دانست و از آن به عنوان نگین صنعت کشور یاد کرد وافزود: احساس مسئولیت دولت در پرداخت دیون خود به تاثیرگذارترین صنعت منطقه می تواند در رفع مشکلات فراروی تراکتورسازی موثر واقع شود.
احیای 1600 میلیار ریال از بدهی های تراکتورسازی
مدیر عامل شرکت تراکتورسازی ایران با بیان اینکه مجموعه تراکتورسازی دو هزار و 500 میلیارد ریال بدهی معوفه به بانک ها دارد،از احیای یک هزار و 600 میلیارد ریال از این میزان خبر داد و گفت: با تفاهم صورت گرفته، دیون تراکتورسازی به بانک های عامل که سررسید آن ها گذشته بود بهروز سازی شد.
وی اظهار داشت: با این تفاهم هم اکنون تمام مطالبات سیستم بانکی از تراکتورسازی به روزشده و بدهی با سررسید گذشته وجود خارجی ندارد.
به گفته ابراهیمی و بر اساس مفاد این تفاهم نامه، شش دهم درصد جریمه تاخیر در بازپرداخت تسهیلات با سررسید گذشته مشمول شرکت تراکتورسازی ایران نخواهد شد.
ممانعت از افزایش قیمت؛ سیاست راهبردی تراکتورسازی ایران
مدیر عامل شرگت تراکتورسازی ایران همچنین ممانعت از افزایش قیمت تراکتور تولیدی را سیاست راهبردی این شرکت اعلام و خاطر نشان کرد: با این وجود افزایش ناچیز محصول تولیدی در نتیجه افزایش دستمزدها و هزین ههای جانبی گاهاً اجتناب ناپذیر می شود.
تاکید بر تسهیل ارائه وام های بانکی
مدیر عامل تراکتورسازی ایران به مشکل نداشتن ضامن و یا داشتن بدهی معوق کشاورزان به سیستم بانکی اشاره کرد و گفت: ارائه تسهیلات خرید تراکتور به این قشر با قوانین موجود امکان پذیر نیست.
ابراهیمی پیشنهاد داد سیستم بانکی سند تراکتور را مانند اسناد سایر خودروها به عنوان یکی از ضامن های فرد متقاضی قبول کرده و با دریافت آن تسهیلات خرید تراکتور را در اختیار کشاورزان قرار دهند.
گفتنی است، تراکتورسازی تبریز با 40 سال سابقه یکی از بزرگترین صنایع کشور به شمار می آید.
هم اکنون هشت هزار نفر به صورت مستقیم و 200 هزار نفر غیر مستقیم از بابت فعالیت این مجموعه اشتغال دارند.
نظر شما