به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، در این جشنواره که با عنوان صدف زخمی 3 در سه بخش شعر دفاع مقدس جایزه ادبی مرحوم قیصر امین پور، فرهنگ عاشورایی جایزه ادبی دکتر سید حسن حسینی و شعر مقاومت فلسطین و لبنان جایزه ادبی قدس برگزار شد 400 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسید و مورد داوری قرار گرفت.
عضو شورای شعر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور به نقد آثار شعر دفاع مقدس در زمان جنگ و بعد از آن پرداخت و گفت: عصر دفاع مقدس فرصت مناسبی برای بازگویی بسیاری از مطالب توسط شاعران نبود چرا که وضعیت سیاسی و امنیتی کشور شرایط این گونه اشعار را نداشت. لذا شعر دفاع مقدس در زمان جنگ از رویدادها و ارزشهای مطرح در خط مقدم صحبت میکند.
حمید رضا شکارسری به تغییر زبان شاعر بعد از جنگ اشاره و عنوان کرد: دهه هفتاد زمانی است که میان شعر دفاع مقدس، عصر جنگ و بعد از جنگ فاصلهای در نحوه بیان ارزشهای دفاع مقدس ایجاد شد بدان معنا که شاعر دهه هفتاد سعی در یادآوری ارزشهای جنگ و ادامه جنگ فرهنگی علیه دشمنان را داشت.
شکار سری ادامه داد: شاعران در این دهه بیشتر سعی کردند به نوعی از مسائل فرهنگی و ضد فرهنگی پیش آمده در جامعه سخن رانده و به نقد برخی برخوردهای مخرب ارزشهای دفاع مقدس بپردازند.
عضو شورای شعر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور با اشاره به دور شدن شاعران دهه هفتاد از ارزشها و ویژگیهای شعری ابراز کرد: در شعر دهه هفتاد شاعر بیشتر به مسئله محتوی میپردازد و از ریتم و هارمونی شعر فاصله گرفته و به نوعی زبانی منتقدانه به قلم میبخشد.
شکار سری افزود: شاعران امروز کار بسیار بزرگی را شروع کردهاند و در این راه باید از تمام توان خود استفاده کنند و با هر شکست از عملکرد خود ناامید نشده و سعی در بهبود اثر خود داشته باشند.
در مراسم پایانی جشنواره در هریک از موضوعات جشنواره سه نفر برگزیده و یک نفر شایسته تقدیر معرفی شد که علاوه بر اهدای جوایز، آثار برگزیده در مجموعهای نفیس به چاپ میرسد.
نظر شما