به گزارش خبرنگار مهر، فیلمساز ایرانی بامداد روز پنجشنبه 23 مهرماه عازم سفری کاری به پاریس ـ فرانسه بود که مشکلاتی برایش پیش آمد و به دلایلی از سفر او جلوگیری شد. این در حالی است که چند روز پیشتر فاطمه معتمد آریا و مجتبی میرتهماسب هم هنگام سفر به همراه دیگر سینماگران ایرانی به آمریکا، نتوانسته بودند مجوز خروج از ایران را به دست آورند.
پناهی که قرار است از 29 اکتبر تا پنجم نوامبر برای داوری در یازدهمین دوره جشنواره فیلم مومبای به بمبئی هندوستان سفر کند و بلافاصله پس از آن هم داور جشنواره فیلم کودک و نوجوان هند خواهد بود، حالا کمتر از دو هفته وقت دارد حضور یا غیبت خود را در این دو رویداد سینمایی به مسئولان برگزاری آنها اطلاع بدهد.
پس از جدایی سه نفر ـ معتمد آریا، میرتماسب و رخشان بنیاعتماد ـ از کاروان 10 نفری سینمای ایران اعزامی به آمریکا و بازتاب منفی این اتفاق در میان اعضای هیئت مدیره آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار، بازماندن پناهی از حضور در هیئت داوری دو جشنواره سینمایی در هند را میتوان دومین اتفاق نامبارک دوران مدیریت جواد شمقدری در سینمای ایران دانست.
گرچه به نظر میرسد ممنوعیت خروج برخی سینماگران ایرانی از کشور چندان ارتباطی به مدیران و مسئولان سینمایی ندارد و معاون سینمایی وزیر ارشاد دولت دهم پیش از این حسن نیت خود را با رفع توقیف از "به رنگ ارغوان" ابراهیم حاتمیکیا نشان داده است، اما جامعه سینمای ایران انتظار دارد مشکلات و مسائل آن به دست مدیران سینمایی حل و فصل شود.
پناهی که بامداد پنجشنبه از سفر به پاریس بازمانده بود، به خبرنگار مهر گفت: وقتی وزارت ارشاد متولی اصلی اعطای مجوز تولید و نمایش فیلم به سینماگران است، یعنی تمام امور مرتبط با هنرمندان سینما هم زیر نظر این نهاد دولتی است. حالا که ارشاد اعلام کرده ارتباطی با مشکلات خروجی سینماگران ندارد، چه کسی باید به ما در برابر مسائل پیش آمده پاسخگو باشد؟
در حالی که سایه سیاست بر سینمای ایران سنگینتر از همیشه شده و برخی اتفاقها هم به این شرایط دامن زده، انتظار میرود مسائلی نظیر مشکل خروجی برخی هنرمندان آن هم برای حضور در رویدادهای معتبر هنری و سینمایی با رایزنی مدیران ارشد ارشاد با مقامهای مسئول پیش از رسیدن پای هنرمندان به فرودگاه حل و فصل و نتایج به اطلاع آنها رسانده شود.
در دو هفته اخیر چند هنرمند سینما در فرودگاه از مشکل ممنوع الخروج بودن خود آگاه شدهاند و این اتفاق ـ به گفته محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما ـ بازتابهایی منفی بین شهروندان ایرانی و طرفهای خارجی داشته است. اما به نظر میرسد پاس داشتن حرمت هنرمندان امری است که همه متولیان امور در ایران بر آن اتفاق نظر دارند.
نظر شما