به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه ، مقامات اسرائيلي به خوبي واقف هستند كه توانايي حمله يك جانبه به ايران را ندارند بنابراين اين مقامات تلاش دارند ايران را به عنوان تهديدي براي منطقه و جهان معرفي كنند تا بدينوسيله حمايت جهانيان را در مورد حمله به اين كشور جلب كنند .
اين خبرگزاري در ادامه به نقل از سياستمداران و تحليلگران مي نويسد : دولت يهود همچنانكه رآكتور عراق را در سال 1981 بمباران كرد ، هرگز نخواهد توانست به تنهايي برنامه هسته اي ايران را درهم ريزد .
در سال 1981 جنگنده هاي اسرائيلي تاسيسات هسته اي اوسيراك را ويران كردند اما اين بار اسرائيل به خوبي واقف است كه به تنهايي نمي تواند از عهده تاسيسات هسته اي ايران برآيد .
يوال ستينيتز رئيس كميته دفاعي و روابط خارجي كنيست رژيم صهيونيستي در اين راستا ادعا كرد : اين مشكل اسرائيل نيست . اين بار اين يك مشكل جهاني است و ايران به دنبال اين است كه به يك قدرت جهاني تبديل شود .
اين در حالي است كه آژانس بين المللي انرژي اتمي زير فشار آمريكا ناچار شد ايران را به دليل برنامه هسته اي اين كشور محكوم كند .
با اين حال مقامات ايراني بارها اعلام كردند كه برنامه هسته اي ايران تنها براي توليد برق و استفاده صلح آميز است و نه براي تسليحات هسته اي .
بر خلاف گفته هاي بسياري از مقامات رژيم صهيونيستي، باور جهاني بر اين است كه اين اسرائيل است كه بيش از 200 كلاهك هسته اي در اختيار دارد و از امضاي معاهده منع توليد و گسترش تسليحات هسته اي NPT سرباز مي زند ، ولي ايران اين معاهده را امضا كرده و علاوه بر آن پروتكل الحاقي را نيز به طور داوطلبانه امضا نموده است .
اين خبرگزاري در ادامه مي افزايد تكنولوژي هسته اي براي ايران كه قصد دارد به يك قدرت مطرح در منطقه تبديل شود بسيار مورد نياز است و جايگاه اين كشور را در منطقه ارتقا مي دهد .
اين در حالي است كه كارشناسان حمله به تاسيسات هسته اي ايران را آنچنانكه اسرائيل اين كار را در سال 1981 انجام داد بسيار سخت مي دانند .
ساموئل بار Schmuel Bar از موسسه سياست و استراتژي مي گويد : برنامه هسته اي عراق با برنامه ايران بسيار تفاوت داشت . برنامه هسته اي عراق بر يك رآكتور هسته اي متمركز بود با اين حال برنامه هسته اي ايران در سايتهاي مختلف پراكنده است .
گفتني است اسرائيل با استفاده از سياست "ابهام استراتژيك " تا كنون توانسته است به برنامه تسليحات هسته اي خود ادامه دهد و بيش از 200 كلاهك هسته اي توليد كند و اين در حالي است كه مجامع بين المللي در برابر اين رژيم عكس العملي نشان نمي دهند و همين مسئله موجب بروز نوعي احساس نا امني در ميان مردم منطقه شده است .
مردم خاورميانه احساس مي كنند كه آژانس بين المللي انرژي اتمي در برخورد با برنامه هسته اي كشورهاي منطقه معيار ثابتي ندارد .
محمد البرادعي مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي ماههاي گذشته از اوج گرفتن اين احساس دو معياري ابراز نگراني كرد و اين در حالي است كه در صورت حمله اسرائيل به تاسيسات هسته اي ايران كه بي پاسخ نخواهد ماند اين احساس دو برابر خواهد شد و چالشهاي گسترده اي را در منطقه حساس خاورميانه موجب خواهد شد .
اسرائيل آشكارا سياست ابهام استراتژيك خود را براي كاهش اين احساس و كاستن از فشار مجامع بين المللي بر خود اعلام كرده است و به اين سياست ادامه مي دهد . طبق اين سياست اسرائيل از تاييد و يا رد فعاليتهاي هسته اي خود سرباز مي زند .
مردخاي فانونو تكنيسين انرژي هسته اي اسرائيل در مورد تهديد اين رژيم به حمله به سايتهاي هسته اي ايران در فصل تابستان و پيش از ورود اولين محموله سوخت از روسيه به خبرگزاري مهر گفت : اسرائيل براي حفظ تسليحات هسته اي خود به تبليغات وجنجال نياز داشت و از ايران بدين منظور استفاده كرد . اين بازي يعني بمباران رآكتورهاي كشورهاي ديگر پايان يافته است و همه جهان بر اين مسئله واقف است .
نظر شما