۲۹ تیر ۱۳۸۳، ۱۴:۰۶

شوراي روابط خارجي آمريكا در گزارشي اعلام كرد :

قطع رابطه با ايران منافع آمريكا را تهديد مي كند

هيئتي از متخصصان و مقامهاي سابق آمريكا اعلام كردند : فقدان رابطه پايدار با ايران در 25 سال گذشته به منافع آمريكا در زماني كه اين كشور حضور بي سابقه اي را در خاورميانه و آسياي مركزي رقم زده است ، آسيب مي رساند .

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رويترز ، در گزارشي كه امروز توسط شوراي روابط خارجي آمريكا منتشر شد ، اين كميسيون هشدار داد كه تداوم قطع ارتباط ايران و آمريكا احتمالا تنها جايگزين استفاده از زور عليه تهران براي تسكين نگرانيهاي امريكا از رفتار اين كشور خواهد بود.

اين گزارش در ادامه پيشنهاد مي كند كه واشنگتن براي حل مشكل رو به رشد هسته اي و ايجاد استقرار در خاورميانه رويكرد خود را به يك برخورد گزينشي با ايران كه شامل تشويقها مثل احتمال روابط تجاري با آمريكا ، و مجازاتها مي شود تغيير دهد .

اين يافته ها در جريان تمركز مبارزه انتخاباتي در آمريكا بر سياست خارجي جرج بوش و ترس آمريكاييها از برنامه هسته اي ايران منتشر شده است  .

دولت بوش در طول دوره تصدي خود همواره در مورد اين مسئله اختلاف داشت كه آيا پس از يك چهارم قرن خصومت ، در برابر ايران سرخم كند و يا رويكرد خود را تشديد كند .

جان كري رقيب دمكرات بوش در اين انتخابات تمايل بيشتري براي ايجاد رابطه با ايران نشان داده است .

گروه ويژه به رهبري زبيگينو برژينسكي مشاور امنيت ملي سابق و رابرت گيت رئيس سابق سيا به اين نتيجه رسيدند كه قطع رابطه كنوني با ايران منافع آمريكا را در يك منطقه مهم در جهان مورد آسيب قرار مي دهد و مذاكره مستقيم با تهران در مورد مسائل ويژه و مورد علاقه دو طرف بايد دنبال شود .

  اين گزارش در ادامه مي افزايد :  مذاكره ايران و آمريكا نبايد تا زمان حل اختلافات در مورد مقاصد هسته اي ايران و در گيري تهران در درگيريهاي منطقه اي به تعويق افتد .

در ادامه اين گزارش آمده برعكس ديدگاه سختگيرانه ، پروسه برخورد سياسي راه بالقوه موثري را براي حل اختلافات ارائه خواهد كرد، همچنانكه اين مسئله در مورد برخورد با چين و شوروي دنبال شد .

اين گزارش مي افزايد : ايران در قلب دايره بحران قرار دارد وروابط پيچيده اي با افغانستان و عراق ( اماكن عمليات نظامي اصلي آمريكا ) دارد و در نتيجه يك " بازيگر مهم " در هر دو كشور در مرحله پس از جنگ است .

اين گزارش مسئله هسته اي ايران را يكي از فوريترين مسائل پيش روي آمريكا دانست . 

اعضاي گروه ويژه در مورد اين مسئله كه آيا تهران كاملا متعهد است كه تسليحات هسته اي داشته باشد ، اختلاف نظر داشتند  .

 اما گروه در اين مورد اتفاق نظر داشتند كه حتي در زماني كه ايران با بازرسان هسته اي سازمان ملل همكاري مي كند ، اين كشور به تلاش خود براي پنهان كردن گسترده برنامه هسته اي خود ادامه خواهد داد تا بدينوسيله امكانات خود را تا حد امكان حفظ كند . "

با اين حال اين كميسيون يك "معامله بزرگ " كه به طور جامع همه درگيريها ايران و آمريكا از جمله اتهامات آمريكا مبني بر حمايت ايران از تروريسم و توجه نكردن به تلاشهاي صلح اسرائيل و فلسطين و ايجاد مشكلات در عراق را پايان دهد،  رد كرد .

کد خبر 96546

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha