به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان ناسا سرانجام موفق به مشاهده توده ای از ذرات و غبار ناشی از برخورد کاوشگر این سازمان سطح کره ماه شدند. اطلاعات این توده کم فروغ یک هفته پس از برخورد مدارگرد LCROSS با ماه در میان اطلاعاتی که از این برخورد برنامه ریزی شده به دست آمده بود مشاهده شد.
دانشمندان امیدوارند بررسی این توده بتواند نشانه هایی از خروج ذرات یخ و آب از هدف برخورد - حفره Cabeus در قطب جنوب ماه - به دست آورند. اطلاعات توده غباری که در اثر برخورد سکوی راکت با ماه به وجود آمده بود توسط مدارگرد LCROSS به ثبت رسید و این برخورد اثری کم رنگ و قابل تشخیص بر روی تصاویر ارسال شده داشت.
شدت برخورد، شکل و نمایان بودن توده ذرات خاک و غبار اطلاعات جدیدی را درباره تمرکز و وضعیت موادی که در منطقه برخورد به بیرون پرتاب شده اند را در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد. مدارگرد LCROSS در عین حال تصاویر حرارتی را از مرکز برخورد سکوی راکت به ثبت رسانده است که بررسی حرارت ناشی از برخورد نیز می تواند اطلاعات با ارزشی را درباره ساختار مواد در منطقه برخورد ارائه کند.
با توجه به اطلاعاتی که از این مدارگرد در آخرین ثانیه های برخوردش با ماه به ثبت رسیده است LCROSS با کمک دوربینهای حرارتی و ماورا بنفش خود تصاویر شفافی را با وضوح کمتر از یک متر از حفره هدف به ثبت رسانده است که بر اساس آنها وسعت این حفره 28 متر محاسبه شده است.
تیم تحقیقاتی LCROSS به جستجوی خود در میان اطلاعات به دست آمده از این کاوشگر ادامه خواهند داد تا بتوانند طی هفته های آینده نشانه هایی از وجود آب یا یخ را در مواد مورد بررسی به دست آورند. به گفته ناسا حجم اطلاعات بازگردانده شده بسیار بالا بوده و به همین دلیل زمان زیادی برای بررسی و تحلیل این اطلاعات مورد نیاز خواهد بود.
بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، قبل از برخورد این مدارگرد با ماه نیز نشانه هایی کوچک از وجود آب بر سطح کره ماه دیده شده بود و همچنین اطلاعات به دست آمده از دیگر ماهواره ها نشان داده است که حفره هایی مانند حفره Cabeus می توانند حاوی آب منجمد باشند.
نظر شما